Image

Amvest en gemeente informeren buurt en belanghebbenden over Berkhout

Individuele ONLINE informatiegesprekken op 5 en 6 oktober vanaf 19.30 uur over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning voor Cruquis Deelgebied 5, Berkhout.

In de bocht tussen Cruquiusweg en Amsterdam-Rijnkanaal ontwikkelen wij de voormalige Berkhout-locatie. Er komen 120 woningen, bedrijfsruimtes, een ondergrondse parkeergarage en een aantrekkelijk verblijfsgebied aan het water.

 Image Vijf gebouwen tussen Cruquiusweg en Amsterdam Rijnkanaal

Op maandag 5 oktober en dinsdag 6 oktober houden wij tussen 19.30 en 21.30 uur online informatieavonden over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning. Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning voor deze locatie vrijgegeven voor terinzagelegging. Tot en met 23 oktober kan men een zienswijze indienen bij de gemeente Amsterdam.

De beide online informatieavonden zijn bedoeld voor buurt en belanghebbenden, niet voor mensen op zoek naar een woning. Zodra er meer bekend wordt over de verkoop en verhuur van woningen, besteden we daar apart aandacht aan.

Hoe het werkt? 

U kunt op 5 en 6 oktober bij ons terecht voor 4 onderwerpen:

 • A. Stedenbouw, architectuur en duurzaamheid
 • B. Buitenruimte, kade en voorzieningen
 • C. Bestemmingsplan en omgevingsvergunning
 • D. Gemeentelijke procedure ter inzage legging

Per onderwerp zijn onderstaande tijden beschikbaar. U kunt zich per kwartier voor één onderwerp inschrijven.

maandag 5 oktober 2020dinsdag 6 oktober 2020
19.30 – 19.4519.30 – 19.45
19.50 – 20.0519.50 – 20.05
20.10 – 20.2520.10 – 20.25
20.30 – 20.4520.30 – 20.45
20.50 – 21.0520.50 – 21.05
21.10 – 21.2521.10 – 21.25

Voor elk onderwerp maakt u vooraf een afspraak voor een videobelgesprek van maximaal 15 minuten. Er is de mogelijkheid tot het maken van een vervolgafspraak als er meer tijd nodig is. Het gesprek voert u met een medewerker of adviseur van Amvest of de gemeente.

Wilt u een of meer gesprekken met ons voeren? Stuur dan een mail aan berkhout@cruquius.nl met de datum (5 of 6 oktober), het onderwerp (A-D) en het tijdstip van uw voorkeur. U kunt voor verschillende onderwerpen een gesprek aanvragen. Vermeld dan steeds de dag en het gewenste tijdstip. Voor een goede planning verzoeken wij u uiterlijk 29 september een bericht aan ons te sturen met uw voorkeuren. Voorzie de mail verder van uw naam en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

U krijgt dan een mailbericht van ons met een link voor het videobelgesprek en een instructie. U hoeft geen speciale programma’s te installeren. Wij adviseren om het gesprek met computer of tablet te voeren. U kunt dan beter kaarten of illustraties bekijken.

Hoe kan ik een zienswijze indienen?

Het videobelgesprek is geen officiële zienswijze. Kijk hier hoe u zo’n reactie bij de gemeente Amsterdam kunt indienen.

 Image
Het groene en autovrije gebied waaiert uit naar het water.

Wat is de opzet van de nieuwe locatie?

In ‘Berkhout’ staan de gebouwen naar een ontwerp van KCAP Architects in een waaiervorm. Zo richten de gebouwen en de openbare ruimte zich zoveel mogelijk op het water. De vijf woongebouwen worden robuust vormgegeven. Bij elkaar tellen zij 120 woningen. Aan het water komen twee gebouwen met te samen 46 vrije sector-koopwoningen. Daarnaast staan richting de Cruquiusweg twee gebouwen met bij elkaar 44 vrije sector huurwoningen. Voorts komen er 30 sociale huurwoningen in een zelfstandig gebouw aan de Cruquiusweg. Op de begane grond komt 400 m2 bedrijfsruimte.

De individuele gebouwen krijgen elk een eigen karakter dat zich onderscheidt door materialen en details. Doordat het parkeren ondergronds komt, wordt het openbaar gebied volledig ingericht als wandel- en verblijfsgebied met groen, speelplekken en een aantrekkelijke kade.

Specificaties

 • Autovrij en groen verblijfsgebied
 • Drie pleinen voor spelen en ontmoeten
 • Werkruimten nabij de Cruquiusweg (400 m2)
 • 30 Sociale huurwoningen
 • 44 Vrije sector huurappartementen
 • 46 Vrije sector koopwoningen
 • Ondergrond parkeren voor 73 voertuigen en deelauto’s
 • Stalling voor fietsen

Wij kijken met belangstelling uit naar de gesprekken met u!

 Image
Robuuste gebouwen aan het water
close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven