Image

Kop van Cruquius

scroll down

De komende jaren zullen er nog tal van woningen op de Kop van Cruquius worden gebouwd. In diverse prijsklassen en zowel koop als huur. Benieuwd welke projecten op de planning staan? Dat lees je op deze pagina.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Houtsma

Op dit moment zijn twee stijlvolle carrés aan het Amsterdam-Rijnkanaal in ontwikkeling: Houtsma. In Houtsma liggen circa 259 woningen (koop en / of huur) rondom intieme, groene binnenhoven. Aan de autovrije kade zijn unieke stadswoningen ontworpen die bestaan uit twee woonlagen met een spectaculair uitzicht op de schepen die over het Amsterdam-Rijnkanaal varen. Onder de twee carrés ligt een tweelaagse parkeergarage voor bewoners en ondernemers van de commerciële plint. Ook vanaf de hoger gelegen appartementen aan de kade, de binnenhoven en de zijstraten kijk je uit over de bedrijvige scheepvaart.

De begane grond en de eerste verdieping zijn in dezelfde stijl en kleur opgetrokken. Op deze beide voetstukken komen telkens drie woongebouwen in een U-vorm, open naar het water.

  • Status: in ontwikkeling, vergunningen ingediend
  • Lancering: prognose 2024

Bekijk de eerste impressie van Houtsma...


 Image

 Image

 Image

 Image

Werkmeester

Op de uiterste punt van de Kop van Cruquius ontwikkelen we een magistrale toren van ruim zestig meter. Vanaf de top daalt de toren trapsgewijs af naar het plein en het water van de Entrepothaven. De beide torens kragen uit over een voetstuk van twee bouwlagen.

Aan de pleinkant zijn deze verdiepingen bestemd voor bedrijvigheid. Denk voor de invulling aan winkeltjes, werkruimtes en daghoreca. Zo kan je op gezette tijden niet alleen van de rust genieten, maar ook van levendigheid. Aan de noordkant en aan de kade van het Amsterdam-Rijnkanaal herbergen het voetstuk geen bedrijfsruimtes maar bijzondere stadswoningen over twee woonlagen. Waar je ook woont of werkt, je hebt altijd een spectaculair uitzicht op het water en de schepen.

  • Status: ontwerpfase
  • Lancering: nader te bepalen

 Image

Candido

Op het plein van de Kop van Cruquius verrijst een eigenzinnig, zeskantig gebouw van architectenbureau Bedaux de Brouwer. De opvallende vorm, de architectuur en de kleurstelling maken duidelijk dat dit object een eregast is op het plein. Het laat aan alle zijden ruimte voor zicht op het water. Het transparante gebouw biedt de bewoners adembenemende uitzichten op het water. Elke woning heeft namelijk een woningbrede veranda, die naadloos overgaat in de leefruimtes. Binnen en buiten zijn hier één. De stalen louvredeuren ter hoogte van de buitenruimtes zijn niet alleen mooi, maar zorgen ook heel eenvoudig voor geborgenheid en privacy.

  • Status: ontwerpfase
  • Lancering: nader te bepalen

Schrijf je nu in voor het laatste nieuws over de Kop van Cruquius

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven