kop van cruquius

Wat komt eraan?

De komende jaren zullen er nog tal van woningen in Cruquius worden gebouwd. In diverse prijsklassen. Benieuwd welke projecten (koop en huur) op de planning staan? Dat zie je hier!


 Image

Houtsma

Aan het Amsterdam-Rijnkanaal komen twee stijlvolle carrés met koopwoningen rond intieme, groene binnenhoven. Hier worden circa 259 woningen gerealiseerd, met een tweelaagse parkeergarage en een commerciële plint. Aan de autovrije kade komen unieke woonkansen in een reeks stadswoningen: twee woonlagen met een spectaculair uitzicht op de schepen die over het Amsterdam-Rijnkanaal varen. Ook vanaf de hoge gelegen appartementen aan de kade, de binnenhoven en de zijstraten kijk je uit over de bedrijvige scheepvaart.

De begane grond en de eerste verdieping zijn in dezelfde stijl en kleur opgetrokken. Op deze beide voetstukken komen telkens drie woongebouwen in een U-vorm, open naar het water.

  • Status: definitief ontwerp gereed
  • Start verkoop: 2023

HOUD MIJ OP DE HOOGTE


 Image

 Image

Werkmeester

Op de uiterste punt van het eiland vindt de ontwikkeling van Cruquius haar bekroning in een magistrale toren van ruim zestig meter. Vanaf de top daalt de toren trapsgewijs af naar het plein en het water van de Entrepothaven. De beide torens kragen uit over een voetstuk van twee bouwlagen.

Aan de pleinkant zijn deze verdiepingen bestemd voor bedrijvigheid. Denk voor de invulling aan winkeltjes, werkruimtes en daghoreca. Zo kan je op gezette tijden niet alleen van de rust genieten, maar ook van levendigheid. Aan de noordkant en aan de kade van het Amsterdam-Rijnkanaal herbergen het voetstuk geen bedrijfsruimtes maar bijzondere stadswoningen over twee woonlagen. Waar je ook woont of werkt, je hebt altijd een spectaculair uitzicht op het water en de schepen.

  • Status: ontwerpfase

Houd mij op de HOOGTE


 Image

Candido

Op het plein van de Kop van Cruquius verrijst een eigenzinnig, zeskantig gebouw van architectenbureau Bedaux de Brouwer. De opvallende vorm, de architectuur en de kleurstelling maken duidelijk dat dit object een eregast is op het plein. Het laat aan alle zijden ruimte voor zicht op het water. Het transparante gebouw biedt de bewoners adembenemende uitzichten op het water. Elke woning heeft namelijk een woningbrede veranda, die naadloos overgaat in de leefruimtes. Binnen en buiten zijn hier één. De stalen louvredeuren ter hoogte van de buitenruimtes zijn niet alleen mooi, maar zorgen ook heel eenvoudig voor geborgenheid en privacy.

  • Status: ontwerpfase

Houd mij op de HOOGTE

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven