Image

5 redenen waarom je in Cruquius wil wonen

Cruquius is zonder twijfel een bijzonder gebied. Van de unieke ligging aan de Entrepothaven tot de luxe woningen: het is een ware oase in Amsterdam-Oost. In dit artikel delen we 5 redenen waarom je hier wilt wonen.

 Image

#1 Op steenworp afstand van het bruisende centrum van Amsterdam

Wanneer je in Cruquius woont, ben je binnen 10 minuten fietsen in het bruisende centrum van Amsterdam. Niet dat het je in Amsterdam-Oost overigens ergens aan tekort komt. Ook deze buurt staat immers bol van de hotspots. Denk bijvoorbeeld aan het kleurrijke restaurant NOMADS, het populaire Eddy Spaghetti en wijnbar 4850. Via onze Facebookpagina houden we je hiervan graag van op de hoogte!

 Image

#2 Een rijke historie

De geschiedenis van Cruquius leest als een spannend jongensboek. Waar tegenwoordig woningen en bedrijfspanden staan was vroeger drassig moerasland. Een woest, gevaarlijk gebied waar je altijd bedacht moest zijn op overstromingen. Met het inpolderen van het tegenwoordige Oostelijk Havengebied verdwenen de moeraslanden en maakte het al snel ruimte voor schepen met exotische producten. Wil je meer weten? Je kunt hier meer lezen over de uitgebreide historie van Cruquius.

 Image

#3 Luxueus wonen

Cruquius is een karaktervolle mix tussen oud en nieuw. Luxueus wonen staat hierbij voorop. Dit uit zich niet alleen in de hoogwaardige afwerking van de gebouwen, maar ook de binnenzijde van de woningen is tot in de puntjes verzorgd. Van (woon)keukens met Leicht en Siemens inbouwapparatuur tot een balkon met uitzicht op de binnentuin en/of Entrepothaven. In Cruquius woon je op stijlvolle wijze aan het water.

 Image

#4 Een hoofdrol voor het water

Wonen in Cruquius betekent bovendien het beste van twee werelden: de nabijheid van het centrum van Amsterdam, maar ook de vrijheid van het water. Zo sta je vanuit je woning zo aan de Entrepothaven met een schitterend uitzicht als bonus. Ook kun je een wandeling maken in één van de vele stadstuinen.

 Image

#5 Voedingsbodem voor ondernemers

Cruquius is volop in ontwikkeling en dit is de ultieme voedingsbodem voor ondernemers. Zo is op 18 oktober 2018 het ‘Huisje Insulinde’ feestelijk heropend met bierbrouwer Bruut Bier als nieuwe buurtbewoner. Vele inspirerende ondernemingen zullen in dit gebied volgen. Daar kun jij als bewoner van Cruquius als eerste -letterlijk én figuurlijk- van proeven! Ben je zelf ondernemer? Ook dan biedt Cruquius veel mogelijkheden. Wij zijn op zoek naar ondernemers die een verbindende rol aan durven te nemen tussen ondernemers en bewoners. Pas jij in dit plaatje? Meld jezelf dan hier aan!

Ben jij enthousiast geworden over Cruquius en ben je benieuwd naar het recente woningaanbod? Dat kun je hier bekijken! Schrijf jezelf ook meteen in voor onze nieuwsbrief, zodat je het belangrijkste nieuws over dit bijzondere gebied direct in jouw inbox ontvangt. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven