Image

“Het is bijzonder om Cruquius te zien groeien”

Ann-Christine (50) is vanuit Zweden voor de liefde verhuisd naar Amsterdam. Het stel woont samen met hun twee kinderen met veel plezier in Cruquius. “In Zweden heb je heel veel water en groen. Gelukkig kan ik op deze plek in Amsterdam hier ook van genieten.”

“We woonden eerst in een pakhuis aan de Zeeburgerkade. Dit huis werd na twee kinderen te klein en we verhuisden naar Watergraafsmeer. We kamen op een punt waarop we dachten: blijven we hier of gaan we de stad uit? Op dat moment zagen we dat er een mooi gebied aan het water kwam: Cruquius.”

Ann-Christine en haar man schreven zich in. “We werden eerst uitgeloot, maar uiteindelijk kregen we de kans om te tekenen voor een appartement in fase 1.2. Dat hebben we natuurlijk meteen gedaan. In januari hebben we het koopcontract getekend en in december 2018 zijn we verhuisd. We wonen er nu dus ruim twee jaar.”

Close met de buren

De kinderen moesten aanvankelijk even wennen, maar voelen zich inmiddels helemaal thuis in Cruquius. Ann-Christine: “Ze vonden het aanvankelijk vervelend omdat het iets verder fietsen was naar school, maar een beetje extra beweging kan volgens ons geen kwaad.” De warme band met de buren draagt ongetwijfeld bij aan hun woonervaring. “Door de coronacrisis zijn we closer geworden met onze buren. We zaten ineens allemaal in hetzelfde schuitje. Het is fijn dat we nu elkaar hebben’, vertelt Ann-Christine enthousiast.

 Image

Groeiende wijk

Wat Ann-Christine ook heel leuk vindt aan Cruquius is dat zij en haar gezin één van de eerste bewoners zijn. “Je ziet de wijk groeien en opgebouwd worden. Dat is bijzonder. Je krijgt mee wat er allemaal gebeurt. Op dit moment is het nog vrij rustig hier, omdat nog niet alles af is. Toch denk ik dat wanneer er meer bewoners komen deze heerlijke rust zal blijven.”

Veel water

Wat Cruquius zo bijzonder maakt? Daar hoeft Ann-Christine niet lang over na te denken: het water. Ann- Christine: “Al twee jaar lang kunnen we genieten van de zomers aan het water. Ik kom uit Zweden en ben naar Nederland gekomen voor de liefde. “In Zweden heb je heel veel water en groen. Gelukkig kan ik op dit plekje in Amsterdam hier ook van genieten.”

 Image

‘Soms ga ik ’s morgens vroeg even naar het water om een kop koffie te drinken. Of ga ik ’s middags aan het water wandelen met de kinderen. Ons appartement beschikt over twee terrassen, dat is echt een luxe. Ik vind het zo fijn om na het avondeten met een glas wijn op ons balkon zitten en te genieten van al het blauw.’

Lijkt het jou ook heerlijk om in Cruquius te wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven