Image

“Het gebied is heel open, weids en licht.”

Bart Luppes (30) is freelance copywriter, houdt van waterpoloën, biertjes drinken en woont inmiddels alweer bijna 2 jaar in zijn appartement op Cruquius Sigma. “Ik had niet gedacht dat ik het zo mooi zou vinden.”

Een paar jaar geleden woonde Bart nog samen met een huisgenoot, maar hij had behoefte aan een plek voor zichzelf. Zo startte zijn zoektocht naar een nieuwe woning. Bart: “Cruquius was één van de plekken die mij aansprak. Ik schreef mezelf in en werd ingeloot. Niet een heel romantisch verhaal dus, maar ik was natuurlijk wel ontzettend blij.”

 Image

Exotisch

Waarom zijn oog viel op Cruquius? Bart: “Op de eerste plek omdat ik Amsterdam-Oost een heel fijne plek vindt. Het past bij me. Het is ruimtelijk, rustig en de mensen zijn voor mijn gevoel relaxter.” De verbinding met het water gaf de doorslag. De kade met de vlonder in het water is volgens de Amsterdammer misschien wel de grootste pré aan Cruquius. In de zomer neemt hij hier naar eigen zeggen regelmatig ‘een duikie’. “En laten we eerlijk zijn: zeggen dat je op Cruquiuseiland woont, klinkt ook wel lekker exotisch”, zegt Bart lachend.

 Image

Bart bewoner van Cruquius in Amsterdam voor Amvest en Gusto Media. }}

“Laten we eerlijk zijn: zeggen dat je op Cruquiuseiland woont, klinkt ook wel lekker exotisch.”

Veel ruimte

Sinds hij is ingetrokken in zijn appartement, geniet hij volop van alle ruimte. “Je krijgt hier echt veel ruimte voor je geld. In het begin dacht ik: dit is een mooie plek waarvandaan ik op zoek kan gaan naar iets nieuws. Dat gevoel sloeg snel om. Het gebied en het appartement zijn beide heel open, weids en er is veel licht. Het zal wel te maken hebben met mijn Drentse roots dat ik dit zo waardeer. Je bent bovendien zo in het centrum van Amsterdam.”

Betrokken blok(kie)

Bart is ook heel erg te spreken over de hechte community die is ontstaan in zijn ‘blokkie’. “We hebben echt een hechte groep van buren. Dit komt omdat we allemaal op hetzelfde moment zijn ingetrokken. Dat versterkt de band. Je moet bovendien ook wel dezelfde mindset hebben als je kiest om op een plek te wonen die nog volop in ontwikkeling is.”

Favoriete buurman

Vanuit zijn appartement kijkt Bart uit op ‘zijn’ Cruquiuseiland. “De wijk ontwikkelt zich ontzettend snel. Als ik een week weg ben geweest, staat er ineens weer een nieuwe verdieping op een gebouw. Dat is heel tof om te zien.”

 Image

“We hebben echt een hechte groep van buren.”

Vanuit zijn appartement kijkt hij bovendien uit op zijn -naar eigen zeggen – ‘favoriete buurman’: Krux. “Het is misschien cliché om te zeggen, maar Krux is echt een huiskamer voor de mensen die hier wonen”, vertelt Bart. Ook het nabijgelegen Flevopark zou volgens hem meer credits mogen krijgen. “Het is een zeer ondergewaardeerd park. Ik heb ook gehoord dat er een voetgangersbrug zal worden gebouwd. Daar kijk ik naar uit.”

Oneliner

Bart hoeft er dan ook niet lang over na te denken om zijn woonervaring samen te vatten in één zin. “Ik had niet gedacht dat ik het zo mooi zou vinden”, besluit Bart. “Dat is een mooie oneliner om het artikel mee af te sluiten, hè?”

Wil je geen enkel nieuws over Cruquius missen? Schrijf jezelf dan in voor onze nieuwsbrief.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven