Image

“Ik kan overal op de fiets naartoe.”

Chris verruilde de Bulgaarse bergen voor stadseiland Cruquius. Ze woont nu samen met haar vriend Coen, pasgeboren zoon Billie en hond Pavla in een huurappartement op Cruquius. “Heel veel mensen wonen hier pas net en dat doet iets met de sfeer. Het is heel gezellig.”

Het was het prille begin van 2020 toen Chris en haar vriend Coen besloten samen op reis te gaan. Als illustrator (Chris) en 3D-animator (Coen) werkt het koppel voornamelijk remote. Het was voor het jonge koppel een logische keuze om de laptop te openen in een ander land. De gekozen eindbestemming was Shang Hai, maar de pandemie gooide roet in het eten. Chris en Coen strandden bij hun eerste stop: de besneeuwde bergen van Bulgarije. Geen straf. “We hebben wel even getwijfeld om terug naar Nederland te gaan, maar we woonden er prachtig. We hadden een woning naast de piste. ”

Bezichtiging via FaceTime

Na een tijdje begon het bij de twee tóch te kriebelen om terug naar Nederland te gaan. Niet op de laatste plek omdat Chris in verwachting was van zoontje Billie. “Via Rentbird kwam Cruquius op ons pad. Omdat we nog in Bulgarije woonden, hebben we de woning via FaceTime bezichtigd. We waren meteen enthousiast.”

 Image

 Image

“We hebben een balkon aan de voor- en achterzijde. Dat is echt ongekende luxe.”

Chris somt moeiteloos verschillende redenen op waarom ze het zo fijn vindt om op Cruquius te wonen. “Het is op de eerste plek een ontzettend goede locatie. Ik kan overal op de fiets naartoe”, vertelt Chris. “Daarnaast vind ik het ontzettend fijn dat de woningen zo goed geïsoleerd zijn. We hebben een kind en een hond, dus je wil geen situatie waarbij je de buurman kan horen niezen.” De illustrator geniet daarnaast ook van de ruimtelijke opzet van het appartement, de hoge plafonds en het balkon aan de voor- en achterzijde. “Dat is echt ongekende luxe.”

Persoonlijke muurschildering

De inrichting van het jonge gezin is het beste te omschrijven als Scandinavisch met warme en frisse accenten. Alsof je een illustratie van Chris Tekent binnenwandelt. “Ik was vroeger rechercheur bij de politie. Dit was een heel interessante en leuke baan. Op een gegeven moment ben ik mezelf meer gaan toeleggen op sociaal wetenschappelijk onderzoek en ging ik in mijn vrije tijd illustreren.” Ze kreeg steeds vaker het verzoek om in opdracht te illustreren. Een paar jaar geleden besloot ze voor zichzelf te beginnen en werkte al in opdracht van o.a. Dienst Justitiële Inrichtingen en Fontys. Ook maakte ze een muurschildering in de kamer van haar zoon Billie.

 Image  Image

“Mijn werk is fris, speels en ik houd ook wel van een flauw grapje”

“Mijn werk is fris, speels en ik houd ook wel van een flauw grapje”, vertelt Chris met een lach. “Het merendeel van mijn werk is echt maatwerk natuurlijk. Het is belangrijk om echt te luisteren naar de klant en wat de wensen zijn. Hierop pas ik mijn stijl aan.”

Oase van rust

Dat de omgeving inspireert, staat buiten kijf. “Cruquius is echt geweldig. Heel veel mensen wonen hier pas net en dat doet iets met de sfeer. Het is heel gezellig. En als je een hond hebt, dan ken je ook andere mensen met de hond. Of beter gezegd, je kent alle honden bij naam en de bewoners als ‘baasje van’. Dat heeft wel iets grappig”, vertelt Chris met een lach.

 Image

“Als ik door de stad fiets en weer op Cruquiuseiland ben, geniet ik van de stilte.”

Ze is nieuwsgierig naar hoe het gebied zich nog verder gaat ontwikkelen. Chris: “Er gebeurt veel in de omgeving – niet alleen qua bouw, maar ook qua nieuwe ondernemingen en initiatieven. Hier beneden zit LIVINN en ik heb laatst voor het eerst deelgenomen aan een running dinner. Dat was zó gezellig.” Ondanks alle reuring, biedt het gebied volgens Chris ook veel rust. “Als ik door de stad fiets en weer op Cruquiuseiland ben, geniet ik van de stilte. Cruquius is een oase van rust.”

Wil je geen enkel nieuws over Cruquius missen? Schrijf jezelf dan in voor onze nieuwsbrief.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven