Image

“Cruquius combineert de levendigheid van het centrum met de rust van een eiland."

Nestelend tussen het water en de bruisende stad Amsterdam, vond Danny in 2021 zijn nieuwe thuis op Cruquiuseiland. Als accountmanager bij een online marketingbureau waardeert hij de nabijheid van het centrum, maar het is de unieke charme van Cruquius die hem echt heeft veroverd.

“Duivendrecht was een fijne plek, maar er was niet veel te doen. Toen ik hier kwam, was het gebied nog volop in ontwikkeling. Maar in de 2,5 jaar dat ik hier nu woon, is er veel veranderd. Het is een levendige buurt geworden met veel horeca, maar het eiland biedt door de ligging ook nog genoeg rust.”

Een mix van stijlen

Danny woont in Cruquius Sigma en heeft, net als het woongebied, een smaakvolle balans gezocht tussen historie en hedendaags design. Zijn woning weerspiegelt een harmonieuze mix van zowel moderne als vintage elementen. “Elementen zoals velours eetkamerstoelen, een beige bank, een vintage bureau en een gerestaureerde salontafel geven mijn moderne woning een distinctief karakter,” licht hij toe.

 Image

Uitzicht op het water

Een van de dingen die Danny het meest waardeert aan zijn woning is het uitzicht. “Als ik op mijn balkon sta, kijk ik uit over het water. Het eiland heeft veel water en nu de zon weer schijnt, zitten er veel mensen langs de kade. Het is heerlijk om zo dicht bij het water te wonen,” glimlacht hij.

 Image

Bruisend Cruquius

Hoewel het gebied in korte tijd veel is veranderd, heeft het zijn oude industriële karakter behouden. “Het is een gezellige buurt geworden, met veel horeca en activiteiten. Ik ga vaak naar KRUX, waar ik zelfs mijn verjaardag heb gevierd. En de jeu de boule baan is een leuke toevoeging waar veel mensen fanatiek gebruik van maken,” vertelt Danny. Ook buiten Cruquius om weet Danny tal van leuke plekken te benoemen: bar Louie Louie, brouwerij de Eeuwige Jeugd en ijssalon Massimo staan allen op zijn favorietenlijstje.

 Image

Een buurt in ontwikkeling

Danny ziet de toekomst van Cruquius rooskleurig in. De buurt heeft in de afgelopen jaren een positieve verandering doorgemaakt, vindt hij. Danny: “Toen ik hier kwam wonen, waren er maar een paar gebouwen. Nu is het veel levendiger geworden, vooral met de toevoeging van de horeca. Het is een gezellige buurt, maar met een knipoog naar het oude industriële karakter.”

 Image

Lijkt het jou ook heerlijk om in Cruquius te wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven