Image

Terugblik 2022

We hebben een fantastisch jaar achter de rug op Cruquius! Zo werden er prachtige gebouwen opgeleverd, een hoogste punt bereikt en een bouw gestart. Er werden ook gebouwen uitverhuurd en contracten getekend voor de laatste stadswoningen. Nieuwe ondernemers begonnen hun droom in de commerciële ruimten en bewoners vierden de zomer op de boardwalk aan de Entrepothaven. Cruquius is nog completer én mooier geworden. In dit artikel blikken we terug op alle hoogtepunten van 2022 én kijken we vooruit naar de plannen in 2023.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Oplevering van Cruquius 1.3

Begin dit jaar werden de prachtige woningen en appartementen in Cruquius 1.3 opgeleverd. Het resultaat mag er zijn! We interviewden een gelukkige bewoner van een van de stadswoningen.

Lees meer

Stadswoningen met atelier volledig verkocht

Dit jaar zijn we gestart met de verkoop van de stadswoningen met atelier aan de Wijnsilostraat en de wijnsilo’s op het dak. De stadswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. Eén van de wijnsilo’s wordt op dit moment volledig afgebouwd: bijzonder luxe en in een stijl die past bij deze unieke transformatiewoningen. In het nieuwe jaar kun jij hier wonen! Je hoeft alleen nog te verhuizen… Koop je liever casco, zodat je zelf kunt verbouwen en je eigen keuzes kunt maken voor de vloer, de keuken en de badkamer? Dat kan ook! Op dinsdag 31 januari kun je live de sfeer proeven van het wonen op een rooftop met 360 graden uitzicht over Amsterdam en het Oostelijk Havengebied.

Ben jij er ook bij? 


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Berkhout

Op vrijdag 20 mei vierden we de start bouw van Berkhout. Uiteraard met de kopers! De bouw van Berkhout verloopt goed. De gebouwen zijn op hoogte, dus de vormen zijn al goed zichtbaar.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Cruquius 1.6 Townhouses en Tiny Lofts

Op woensdag 11 mei werd het hoogste punt gevierd van de Townhouses in blok 2. Een van de kopers legde een symbolische eerste steen. Momenteel worden de steigers langzaam afgebouwd. De gevel komt steeds meer in het zicht en bijna alle kozijnen zijn inmiddels geplaatst.

Bij alle woningen van blok 1 liggen de begane grondvloeren. Bij bouwnummer 12 tot en met 21 zijn de prefab woning scheidende wanden geplaatst. En de in het werk te storten wanden zijn gestort. De komende tijd staat de opbouw van de prefab betonwanden (als basis voor de eerste verdiepingsvloeren) op de planning.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Lancering nieuwe website en huisstijl 2PEER

Dit jaar hebben de co-living appartementen aan de Pigmentstraat ook het 2Peer label gekregen. Op Cruquius hebben we nu twee 2Peer complexen: 2Peer Cruquiusweg en 2Peer Pigmentstraat, te herkennen aan de fraaie signing aan de gevel, in de nieuwe huisstijl. De nieuwe huisstijl is op ludieke wijze gepresenteerd aan de bewoners.

Lees meer


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Sigma

Deze zomer is het laatste penthouse verkocht in Sigma. De oude Sigmafabriek is gerenoveerd en voorzien van twee nieuwe woonlagen die naadloos aansluiten op het monumentale fabrieksgebouw. Het resultaat is een unieke bekroning van het gebouw met veel glas, louvres en staal.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Opening bakkerij Millie Vanillie

Dit jaar opende bakkerij Millie Vanillie haar deuren aan de Bottelarijstraat 1. Deze succesformule voor pastries, brood en koffie heeft zich al ontpopt tot favoriet op Cruquius. Nieuwsgierig naar het verhaal van ondernemer Sara Beemsterboer?

Lees meer


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

In 2023…

… Staat Cruquius niet stil. Op dit moment zijn twee stijlvolle carrés aan het Amsterdam-Rijnkanaal in ontwikkeling: Houtsma. In Houtsma liggen circa 259 woningen (koop en / of huur) rondom intieme, groene binnenhoven. Aan de autovrije kade zijn unieke stadswoningen ontworpen die bestaan uit twee woonlagen met een spectaculair uitzicht op de schepen die over het Amsterdam-Rijnkanaal varen. Onder de twee carrés ligt een tweelaagse parkeergarage voor bewoners en ondernemers van de commerciële plint. Ook vanaf de hoger gelegen appartementen aan de kade, de binnenhoven en de zijstraten kijk je uit over de bedrijvige scheepvaart. De verwachte lancering is eind 2023. Klik op de link als je meer wilt lezen over de Kop van Cruquius.

Lees meer

Wil je geen enkel nieuws over Cruquius missen? Schrijf jezelf dan in voor onze nieuwsbrief.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven