cruquius local

Cruquius Local: “Wij zijn de huiskamer van Cruquius!”

Wanneer je wandelt door Cruquius is de opening van Cruquius Local je vast niet ontgaan. Een sfeervolle plek aan het water, waar je zowel in zakelijke als in privésfeer elkaar kan ontmoeten en genieten van lekker eten en drinken. Wij spraken met chef Mike van Veen over deze nieuwe spot. “We zijn de huiskamer van Cruquius!”

Cruquius Local

Pal aan de Entrepothaven. In het opkomende Cruquiusgebied. Cruquius Local (Metselstraat 44) heeft ongetwijfeld een bijzondere plek in Cruquius verworven . Hoe denken ze daar zelf over? “Het is inderdaad echt een toplocatie”, aldus chef Mike. “Ik heb op diverse plekken gewerkt, maar nog nooit zo mooie locatie als deze.”

Proef de ‘Croque Cruquius’

Het interieur van Cruquius Local is modern met tal van kleurrijke en botanische accenten. Van pastelroze koffiemachine tot fluweelgroene banken. Inclusief bijpassende planten en cactussen. Iedere hoek van Cruquius Local is ongetwijfeld Instagramwaardig. Maar wellicht nog wel belangrijker is natuurlijk het eten. “We vinden het belangrijk om toegankelijk en betaalbaar te zijn en daarom vind je op onze kaart voor elk wat wils”, aldus chef Mike. “Van steak tartaar tot een heuse Croque Cruquius.”

 Image
 Image

Van veelvraat tot veganist

Ken je als vaste bezoeker de kaart inmiddels uit je hoofd? Geen nood. “De kaart verandert ieder seizoen”, vertel Mike. “Dan passen mijn team en ik het aanbod aan op basis van de seizoensproducten. De ene maand is dit een lekker stuk vlees, dan bijvoorbeeld weer een bijzonder visgerecht. We zorgen ervoor dat iedereen hier terechtkan.” Ook als veganist is Cruquius Local de go to plek. “We bieden ook tal van veganistische gerechten aan”, vult Mike aan. “Ook met een allergie kun je hier terecht. Dat past volledig bij ons doel om de huiskamer van Cruquius te worden.”

 Image
 Image

Yogalessen aan de kade

Aan gezelligheid is er dan ook geen gebrek bij Cruquius Local. Zo kun je deze hotspot niet alleen (gedeeltelijk) afhuren voor borrels en feestjes, maar bieden ze in de zomer ook yogalessen aan bij de kade. Ook verhuren ze supboards en worden er regelmatig tal van activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een pubquiz of karaoke. “We willen dat iedereen zich hier welkom voelt”, aldus Mike.

 Image
 Image

Veel potentie

Wil je na een gezellige avond even bijkomen? Dat kan bijvoorbeeld buiten op het terras waar je kunt genieten van het schitterend uitzicht op de Entrepothaven en een lekker bakje koffie. “Dit gebied heeft zoveel potentie”, vindt Mike. “De bewoners weten ons nu al te vinden en het gaat hier alleen nog maar gezelliger worden!”

Ben jij ondernemer en wil jij ook jouw stempel drukken op Cruquius? Van horeca-ondernemer, zzp’er tot ondernemers in de creatieve maakindustrie met 100 man personeel – en alles wat er tussen zit: je bent welkom op dit prachtig stukje Amsterdam. Je vindt hier meer informatie.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven