Image

5 dingen die je deze zomer op Cruquiuseiland kan doen

De zomer is begonnen en dat betekent meer dan ooit genieten in Cruquius! Van zomerse biertjes proeven bij KRUX tot wandelen aan de Entrepothaven: in dit artikel delen we 5 dingen die je deze zomer ongetwijfeld op Cruquiuseiland moet doen.

1. Proef een zomers biertje bij KRUX

Proef de zomer bij KRUX! Gelegen aan Cruquiusweg 83D is deze samenwerking tussen de eigenaren van Bar Joost en Bruut Bier al vanaf de aftrap een groot succes. Je vindt hier een verscheidenheid aan versgebrouwen bier. Van de tap, maar ook gewoon uit de fles. Benieuwd welke zonnige smaken er deze zomer op het menu staan? Wip dan snel even langs en claim jouw plek in de stadstuin.

2. Wandel aan het water

Worden de zomerse temperaturen je iets te veel? Maak een (avond)wandeling aan de Entrepothaven, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Nieuwe Vaart. Of wandel even verder naar Flevopark, een favoriet onder verschillende bewoners.  Het Flevopark ligt aan de rand van de Indische Buurt, tussen de Joodse Begraafplaats en het water van het Nieuwe Diep. Het park heeft een mooi uitzicht over het water en ook hier vind je verschillende speeltuinen en grasvelden om te recreëren.

 Image

3. Waan je in Italië bij La Contessa

Geen vakantie op de planning? Bij La Contessa op Cruquiuseiland waan je je in Italië. Zowel in de bediening als in de keuken wordt Italiaans gesproken. “Bij ons krijg je echt Italiaans eten, bereid door echte Italianen. Niets is vernederlandst. Kijk maar naar de gerechten met puree; in Nederland maken we dat met roomboter, maar hier doen we dat met Italiaanse olijfolie”. Zoals het hoort, aldus Hans, mede-eigenaar van La Contessa. Proeven is geloven! Kom langs op Cruquiusweg 83A.

4. Ontdek nieuwe hotspots

Om nieuwe plekken te ontdekken, hoef je op Cruquiuseiland niet ver te reizen. Je vindt in het Oostelijk havengebied tal van hotspots opgericht door lokale ondernemers, zoals bakkerij Millie Vanillie, beautysalon The Set (met indoor koffiebar Joki!), maar bijvoorbeeld ook de acupunctuurpraktijk van vrienden Jip en Joey. Welke hotspot is jouw favoriet?

 Image

5. Ga met je kinderen naar de speeltuin

Het is je vast niet ontgaan: de speeltuin van Cruquius. Rennen, klimmen en klauteren… Het is hier allemaal mogelijk. De houten speeltoestellen zijn bovendien niet alleen mooi om te zien, maar voorkomen ook dat de temperatuur van deze toestellen tot grote hoogte stijgt. Zo kun je met een gerust hart je kinderen laten ravotten terwijl jij op het terras van KRUX geniet van een fris drankje.

Lijkt het jou ook heerlijk om in Cruquius te wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven