Image

De favoriete plekken van Cruquius bewoners

Cruquius is een uniek stukje Amsterdam dat de levendigheid van het centrum combineert met de rust van een eiland. Maar wat zijn nu de favoriete plekken van de bewoners van Cruquius? We spraken met enkele inwoners en verzamelden hun favorieten in en rondom de omgeving.

1. De Entrepothaven

Voor velen is de Entrepothaven een plek van rust en reflectie. Dorien, een lokale kunstenaar, vertelt: “Ik kom hier vaak om inspiratie op te doen. De reflectie van de zon op het water, de boten die voorbij varen, het geeft me een gevoel van rust.”

 Image

2. Flevopark

Gelegen op steenworp afstand van Cruquius, vind je Flevopark. Een groene oase te midden van de stedelijke drukte. Vincent, een jonge vader, zegt: “Dit is de perfecte plek voor een familiepicknick of om gewoon een boek te lezen. Mijn kinderen houden ervan om hier te spelen.”

3. De lokale hotspots

Bart, een ondernemer die al jaren in Cruquius woont, heeft een zwak voor de lokale eetgelegenheden. “Er is niets beters dan een kopje koffie in de ochtend bij een van de lokale cafés en restaurants, zoals La Contessa, Krux en Cruquius Local. De gemeenschap hier is hecht, en het is altijd fijn om bekende gezichten te zien.” Daarnaast benoemen verschillende bewoners ook bakkerij Millie Vanillie en beautysalon The Set (met koffiebar Joki).

 Image

4. De fietspaden langs het water

Vincent, die eerder zijn liefde voor het Flevopark deelde, is ook erg te spreken over de fietspaden: “Een van mijn favoriete dingen om te doen is fietsen langs het water. Het uitzicht is adembenemend, vooral tijdens zonsondergang.”

 Image

5. LIVINN

Chris benadrukt het belang van LIVINN op Cruquius. “Ze organiseren vaak evenementen en workshops. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en meer te leren over de cultuur en geschiedenis van deze plek.”

 Image

Cruquius is zonder twijfel een bijzondere plek met een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap. De komende jaren zullen er nog tal van woningen op de Kop van Cruquius worden gebouwd. In diverse prijsklassen en zowel koop als huur. Benieuwd welke projecten op de planning staan?

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven