Image

“Het is een creatief eiland met prachtig uitzicht.”

Design Post Amsterdam is een creatieve hub aan het water. Naast een indrukwekkende showroom à 1000 vierkante meter en eventlocatie voor interieurprofessionals, is het een plek waar je kunt flexwerken, bijeenkomsten organiseren én zelfs leerzame workshops kunt volgen. We spraken met Sophie Dirven, allround marketing- en eventmanager.“We bevinden ons op een centrale plek in Nederland.”

Een interieurcollectief, creatief broeinest of hub… Design Post Amsterdam wordt op veel manieren omschreven. Eén ding is duidelijk: het bruist. Met regelmaat worden hier events georganiseerd voor duizenden professionals, zoals architecten en interieurstylisten. Het doel? Inspireren. De omgeving helpt daar beslist een handje bij. Design Post Amsterdam is sinds 2012 op het puntje van Cruquiuseiland gevestigd. Zij waren één van de eersten die hier kwamen. “Cruquius is een centrale plek in Nederland”, zegt Sophie. “Niet alleen is de locatie goed bereikbaar, we bevinden ons direct aan het water met schitterend uitzicht. Het is prachtig hier.”

 Image

High-end interieurmerken

De showroom van Design Post Amsterdam biedt een podium aan high-end interieurmerken. Arco, Artifort, Arper, Casala, Cascando, Eikelenboom, Kvadrat, Montis en XAL presenteren gezamenlijk hun collecties en innovaties in de dynamische showroom op Cruquiuseiland. De meeste merken zijn van Nederlandse bodem en vrijwel alle merken worden op Nederlandse bodem geproduceerd. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Sophie: “Eén van onze merken, Kvadrat, heeft bijvoorbeeld tafels van geperste textielen restweefsel. Kvadrat laat hiermee zien dat afval een belangrijke bron kan zijn voor de productie van innovatieve materialen. De belangrijkste ingrediënten voor de producten zijn end-of-life textiel en uitval afkomstig van de productie- en toeleveringsketen van Kvadrat.”

 Image

“Niet alleen is de locatie goed bereikbaar, we bevinden ons direct aan het water met schitterend uitzicht. Het is prachtig hier.”

Dat er meerdere showrooms gericht op de interieurbranche op Cruquiuseiland te vinden zijn, deert niet. Sterker nog: ze versterken elkaar. Sophie: “We helpen elkaar juist. We delen kennis en doen kennis van elkaar op. Je ziet bovendien dat interieurprofessionals het fijn vinden om afspraken met elkaar te combineren. Het is leuk om te zien dat er een wisselwerking is.”

Workshops en bijeenkomsten

Naast de presentatie van de high-end interieurmerken, organiseert Design Post Amsterdam met regelmaat events en workshops. Ook voor de consument. Sophie: “Denk bijvoorbeeld aan workshops waarin je leert een grondplan te maken voor je woning. We leren je ook graag alles over de juiste verlichting voor je woning of de verschillende toepassingen van leer. In onze online agenda vind je alle aankomende events.”

 Image

“We leren je ook graag alles over de juiste verlichting voor je woning of de verschillende toepassingen van leer.”

Wil je liever zelf iets organiseren? Ook dat is mogelijk. Je kunt niet alleen bij Design Post Amsterdam enkele uren flexwerken – er zijn ook diverse ruimtes beschikbaar die je kunt huren voor workshops, brainstorms of vergaderingen. Koffie-, thee- en waterfaciliteiten zijn gratis. De prachtige inrichting idem dito. Om hebberig van te worden.

 Image

Nieuwsgierig geworden? Design Post Amsterdam is te vinden aan Cruquiusweg 111. Ga voor meer informatie naar designpostamsterdam.nl.  

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven