Image

Het Parool: "Wijnsilo's zijn één van de meestbelovende gebouwen van 2023"

In navolging van Architectuurcentrum Arcam, zette Het Parool onlangs de tien meestbelovende gebouwen van 2023 op een rijtje. De wijnsilo's mochten natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Lees meer.

Het was volgens Het Parool lastig kiezen tussen de vele pareltjes die op stadseiland Cruquius te vinden zijn. ” Ze moeten nog gebouwd worden, en vooral die kop lijkt spectaculair te worden met zijn trapsgewijze opbouw die als een sfinx in de Entrepothaven steekt”, zo is te lezen in het originele artikel.

“Vooral die kop lijkt spectaculair te worden met zijn trapsgewijze opbouw die als een sfinx in de Entrepothaven steekt”

Als ze dan tóch een favoriet moeten kiezen, dan prijken de wijnsilo’s bovenaan de lijst. “Stralend wit gestuukt en met rechthoekige vensters in de façade: 360 graden uitzicht. Ze herinneren aan het feit dat Cruquius een overslagterrein was voor specerijen uit Indonesië en tevens een opslag van wijn.”

Media-aandacht

Het Parool is niet het eerste medium waarbij de wijnsilo’s in het oog vielen. Eerder berichten ook media als Linda én Funda over de opvallende woningen. Zo schreef Linda: “Wonen in een levensgrote wijnfles: wie had dat gedacht? Het alcoholische drankje mag al jaren niet meer worden opgeslagen in silo’s, en daarmee ging de functie van deze tien meter hoge ‘objecten’ verloren. Maar niet getreurd, want inmiddels zijn er drie silo’s tot villa’s getransformeerd. Komen je gasten voor het eerst over de vloer, dan heb jij ze een verhaal te vertellen.”

“Komen je gasten voor het eerst over de vloer, dan heb jij ze een verhaal te vertellen.”

Ook Funda lichtte de bijzondere wijnsilo’s met 360 graden uitzicht uit op social media. “Vroeger stond hier de wijnterminal van Roders, waar in de tien meter hoge silo’s wijn werd opgeslagen. Die silo’s hebben een bijzondere nieuwe functie gekregen: je kunt er in wonen 😍”, zo is te lezen.

 Image

Wil je meer weten over wonen op een rooftop met 360 graden uitzicht over Amsterdam en het Oostelijk Havengebied?

Ga naar de exclusieve website

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven