Image

“Het is heel gaaf om te wonen op een locatie die nog volop in ontwikkeling is.”

Liefde voor het water, een comfortabele en zonnige nieuwbouwwoning én avontuur. Dat zijn de belangrijkste dingen die Vincent en Dorien hebben doen overtuigen om samen met hun gezin naar Cruquius te verhuizen. “Wat zijn wij blij dat we hier nu wonen!”

Vincent is een geboren en getogen Amsterdammer, terwijl Dorien uit de buurt van Deventer komt. Ze hebben elkaar in hun studententijd leren kennen en inmiddels wonen ze alweer twaalf jaar samen. Vier woningen later, en inmiddels met drie kinderen van 2, 6 en 8 jaar, zijn ze in Cruquius beland. Hier zijn ze nu de trotse eigenaren van een stadswoning in gebouw Cruquius 1.3.


 Image

 Image

 Image

Hier wil ik wonen!

“Ik kwam Cruquius voor het eerst tegen via een advertentie op social media”, vertelt Vincent. “Ik ben er daarna een keer langs gevaren en dacht meteen: dat ziet er relaxt uit. Er zaten mensen langs de kade, sommigen waren aan het picknicken en kinderen speelden bij het water. Toen ik zag dat er nog woningen beschikbaar waren in Cruquius 1.3, wist ik dat ik hier wilde wonen.” Maar toen moest hij Dorien nog overtuigen. Voor Dorien kwam het idee om te verhuizen als donderslag bij heldere hemel.

Maar toch wist Vincent haar over te halen. Wat heeft Dorien doen overtuigen? “Behalve dat het een mooi avontuur zou zijn, was de woning zelf voor mij de grote reden om toch op kopen over te gaan. De woning ligt op het oosten, zuiden en westen, heeft enorm indrukwekkende ramen en een voor- en achtertuin”, vertelt Dorien.


 Image

 Image

 Image

Liefde voor het water

Vincent wilde vooral heel graag bij het water én in Amsterdam wonen. “Ook is het heel gaaf om te wonen op een locatie die nog volop in ontwikkeling is. Het is een soort van urban omgeving waar wij als één van de eerste bewoners zitten. Over een paar jaar is dit een hele mooie toevoeging aan onze hoofdstad.” Ook in de winter is de relatie met het water onvermijdelijk, tot groot geluk van Vincent. “Met de optocht van Sinterklaas zijn we gewoon met de boot gegaan. De liefde voor water die ik eerder even uit het oog verloren was bij mijn vorige woning, is nu extra sterk teruggekomen.” Het gezin kan dan ook niet wachten tot de zomer. “Heerlijk met een bootje varen en wat drinken op de binnenplaatsjes met de buren.” Daarbij is Vincent overtuigd: hij hoeft niet zo gauw meer terug naar een niet-nieuwbouwwoning. “Vanwege het comfort, de goede isolatie, er is geen geluidsoverlast en het is enorm onderhoudsvriendelijk.” 


 Image

 Image

Een school om de hoek

De kinderen zijn snel gewend geraakt aan hun nieuwe thuis. “In de zomervakantie zijn de kinderen al van school gewisseld, zodat ze vast konden wennen aan de omgeving. Ze gaan nu naar school De Kleine Kapitein en de kleinste gaat naar de crèche in hetzelfde gebouw. We hoeven alleen maar de straat over te steken en we zijn al op school”, vertelt Dorien. “Tot aan de herfstvakantie zijn we heen en weer gereden en daardoor kwamen we al wekenlang langs ons nieuwe huis. Met de oplevering die steeds dichterbij kwam, kregen we steeds meer zin om daadwerkelijk in te trekken. Wat zijn wij blij dat we hier nu wonen!”

Lijkt het jou ook leuk om te wonen in Cruquius? Bekijk de woningzoeker voor het beschikbare aanbod. Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven