cruquius aan het woord Jarno van Veldhuisen Robert Loesberg

Jarno & Robert: "Het klopte voor ons meteen."

Jarno van Veldhuisen (40) en Robert Loesberg  (39) wonen inmiddels al ruim 10 jaar in Amsterdam. Toen ze op zoek waren naar een ruimere woning met een grote buitenruimte ontdekten ze Cruquius. “Het terras is echt een showroom geworden.”

Verknocht aan Oost

“We wonen inmiddels al ruim 10 jaar in Amsterdam-Oost en zijn er een beetje verknocht aan geraakt”, vertelt Robert. “Toen we voelden dat het tijd was om de volgende stap te nemen, zijn we op zoek gegaan naar nieuwbouwprojecten in de omgeving. We houden allebei niet echt van klussen, dus we wilden graag een instapklare woning.”

 cruquius aan het woord Jarno van Veldhuisen Robert Loesberg

Tijdens hun zoektocht stuitten ze op Cruquius. “Het klopte voor ons meteen”, herinnert Jarno zich. “Een grote oppervlakte en een fijne buitenruimte was voor ons erg belangrijk. Dit appartement voldeed direct aan deze wensen.

Robert: “Ook hebben we een parkeergarage, een berging en praktisch gezien onze eigen lift, omdat we de enige zijn die op de zesde verdieping wonen. Dat voelt toch wel heel luxe! Al is vooral de grote hoeveelheid licht en ruime buitenruimte een grote plus.”

 cruquius aan het woord Jarno van Veldhuisen Robert Loesberg

Terras als showroom

De twee hebben op hun loggia aan de oostkant en terras op het zuidwesten dan ook een indrukwekkende oase van groen gecreëerd. Niet gek, want Jarno is eigenaar van Gerda’s Bloemen en Planten (Runstraat 16): een populaire bloemen- en plantenzaak in de 9 straatjes.

 cruquius aan het woord Jarno van Veldhuisen Robert Loesberg

“Het terras is echt mijn showroom geworden”, vertelt Jarno enthousiast. “In ons voormalige appartement had ik niet voldoende ruimte om zelf de planten en potten neer te zetten die ik zelf zo mooi vind. Nu kan ik zelfs tegen klanten zeggen: ‘Kom maar eens bij ons kijken!’ om ze te laten zien wat ik met hun terras of balkon kan doen qua aankleding.”

 Image
 Image

Urban moestuin

Op zowel de loggia als het terras vind je dan ook een indrukwekkende variëteit aan bloemen en planten. Jarno kweekt zelfs tal van groente en fruit. “We hechten ook veel waarde aan de fauna”, vertelt Jarno. “Dat die de ruimte krijgt in dit gebied. Vandaar dat we bijvoorbeeld insecten- en vlinderkastjes hebben. Het is de reden dat we ook zo blij zijn met de binnentuinen van Cruquius. Bij de meeste nieuwbouwprojecten zit je nog jaren in de rotzooi. Cruquius voelt al heel af, mede-dankzij dit soort tuinen”

 cruquius aan het woord Jarno van Veldhuisen Robert Loesberg
 cruquius aan het woord Jarno van Veldhuisen Robert Loesberg

Naar eigen wens

Het zijn niet alleen de buitenruimtes waar Jarno zijn kennis en kunde laat zien. Ook het interieur is zorgvuldig ingericht en ontworpen. “Hij heeft er echt oog voor”, vertelt Robert trots. “Hij heeft ons gehele interieur uitgedacht en zelfs speciale meubels laten maken. Hierdoor is onze woning echt één geheel geworden.” Iets waar Jarno naar eigen zeggen ook graag meer mee zou willen doen. “Als iemand interieuradvies wil, dan mogen ze me altijd bellen! Dat mag je best opschrijven”, aldus Jarno met een lach.

 Image

De twee hebben naar eigen wens dan ook veel laten aanpassen aan hun woning. “Hoewel we niet echt klussers zijn, hebben we stiekem wel veel laten aanpassen voordat we erin trokken. We zijn blij dat dat mogelijk was!”

 cruquius aan het woord Jarno van Veldhuisen Robert Loesberg

Of de twee genieten van hun woning in Cruquius staat zonder twijfel buiten kijf. Jarno: “Waar we vroeger vaak de stad in gingen, nodigen we nu graag vrienden uit om hier op ons terras mimosa’s te drinken. Heerlijk!”

Lijkt het jou ook heerlijk om in Cruquius te wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven