Image

“Cruquius biedt een fijne mix tussen een rijke historie en het comfort van nieuwbouw.”

Job Koop is mede-eigenaar van MOOI Lost Op, een conceptontwikkelbureau dat gespecialiseerd is in niet-woonfuncties in gebiedsontwikkelingen en bijzondere gebouwen. Ze zoeken en vinden geschikte ondernemers en bedrijven die passen bij het gebied én begeleiden het proces totdat het huur- of koopcontract getekend is. Zo ook op Cruquiuseiland. “We merken dat voornamelijk creatieve ondernemers zich aangetrokken voelen tot dit gebied.”

Wat maakt Cruquius een interessant gebied om te ondernemen?

Het stadseiland ligt op een ideale plek, dichtbij de Indische buurt, maar ook 10 minuten fietsen vanaf het centrum van Amsterdam. De verbinding met het water en de rijke historie maakt het gebied bijzonder én inspirerend. Daarnaast is de afwerking van de commerciële ruimtes van hoogwaardige kwaliteit. Hiermee biedt Cruquius een fijne mix tussen een rijke historie en het comfort van nieuwbouw.”

Wat is de grootste uitdaging van het gebied?

“Cruquius is een schiereiland. In de praktijk betekent dit dat er vrijwel enkel bestemmingsverkeer in het gebied komt. De uitdaging zit ‘m in het trekken van mensen van buitenaf. Dit lukt al aardig met de horeca, sport en showrooms. Maar wat mij betreft blijven we inzetten op het aantrekkelijk maken van het gebied voor bezoekers. Dit doen we door plek te bieden aan ondernemers die het gebied extra leven inblazen.”

Welke ondernemers hebben zich zoal in het gebied gevestigd?

“We merken dat voornamelijk creatieve ondernemers zich aangetrokken voelen tot dit gebied. In grote steden als Parijs en Londen zijn er wijken waar bedrijven uit de design wereld samenklonteren. Dat zie je nu ook op Cruquius gebeuren. Met name in de meubel- en interieurbranche, zoals Design Post Amsterdam, Studio Henk, Office Consign en Siersema Interieur. Bedrijven zien de meerwaarde van zichzelf vestigen in een gebied waar hun netwerk ook zit. We merken dat dit een magneetfunctie heeft.”

Welke ondernemers worden binnenkort in het gebied verwacht?

“Van Besouw Tapijten heeft getekend voor een showroom in het gebied én er zal een Albert Heijn filiaal openen. Meer informatie hierover volgt snel.”

Welke commerciële ruimtes zijn beschikbaar?

“Er zijn momenteel nog drie ruimtes beschikbaar: één koop en twee huur. Op Cruquius 1.3 vind je nog een prachtige koopruimte van 394 m2 – verdeeld over de begane grond met eigen ingang en 1e verdieping. De prijs bedraagt €3.300,-/m2. In de binnenbocht vind je nog twee huurruimtes van 144 m2 en 205 m2, op de begane grond met eigen ingang. De kosten bedragen in beide gevallen €225,-/m2/jaar. In Berkhout zal ook ruimte zijn voor commerciële ruimtes.”

Welke ondernemingen zou je sowieso nog graag in het gebied gevestigd willen zien?

“Naast het plek bieden aan creatieve ondernemers zouden we graag een zorgcluster willen maken. Er zit natuurlijk al een tandarts in het gebied, maar het lijkt me ook mooi als we hier bijvoorbeeld een huisarts en apotheek kunnen toevoegen. Het is misschien niet de meest sexy invulling, maar wel noodzakelijk.”

Ben je geïnteresseerd in ondernemen op Cruquius?

Laat je gegevens achter op deze pagina. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Job Koop via job@mooilostop.nl of bel naar 0636162718.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven