Image

“Ik geloof in dit gebied.”

Joey Ngalimoertomo opende eerder dit jaar met goede vriend Jip hun praktijk in acupunctuur op Cruquiuseiland. De rust van het eiland en de directe ligging aan het water vullen de sereniteit van de praktijk aan. “Het is een plek waar mensen komen om tot rust te komen en te ontspannen”

“Waar zijn we in godsnaam mee bezig?”, vroegen Joey en zijn vrouw Emma zich te midden van hun drukke leven af in 2011. Ze besloten Amsterdam achter zich te laten, al hun spullen te verkopen en drie jaar lang de wereld te ontdekken. India werd één van hun bestemmingen. Hier kwam Joey in aanraking met yoga, meditatie, energiewerk en spiritualiteit. Het zaadje voor een nieuwe passie was gepland. 


 Image

 Image

 Image

Praktische spiritualiteit

Na met succes een reikicursus te hebben afgerond in India én zelfs reikimaster te worden, zocht Joey naar een meer praktische toepassing van spiritualiteit. Toen kwam acupunctuur op zijn pad. Eenmaal terug in Nederland volgde hij een meerjarige opleiding én kwam in contact met Jip via een gemeenschappelijke vriend. Ze raakten in gesprek en kwamen achter hun gemeenschappelijke passie, Chinese geneeskunde. Ze bleken naast Chinese geneeskunde nog meer raakvlakken te hebben en al snel ontstond een mooie vriendschap.

Samen besloten ze om een pand op Cruquiuseiland te huren en een eigen praktijk te beginnen. “Het voelde meteen goed”, vertelt Joey over de eerste keer dat hij over de drempel stapte aan de Hijskraanstraat 7. “Het is een heerlijke rustige plek, direct aan het water.”


 Image

 Image

 Image

Klein paradijs

Joey en Jip vullen elkaar goed aan. Waar Jip zich richt op kruiden en fysieke klachten, richt Joey zich op emoties en traumaverwerking. Ze werken allebei met een holistische benadering en hun praktijk is een veilige ruimte waar mensen terecht kunnen voor verschillende klachten en problemen. Joey: “De ligging aan de kade versterkt dit. Het komt regelmatig voor dat mensen voor of na een behandeling nog even aan de rand van de kade gaan zitten en uitkijken op het water. Dat is mooi om te zien.”

Niet alleen hun eigen praktijk is een klein paradijs, ook Cruquiuseiland omschrijft Joey als een ‘woonwalhalla’. “Het was vroeger een industrieterrein, maar toen ik hier voor het eerst in tijden kwam, dacht ik echt: hoe dan? Cruquius is in ontwikkeling en heeft zoveel potentie. Het is geen doorgangswijk, maar juist een plek waar mensen komen om tot rust te komen en te ontspannen. Ik geloof echt in dit gebied.”

Wil je een afspraak maken met Joey of Jip? Joey Acupunctuur is op woensdag en vrijdag geopend. Jip Acupunctuur is op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend. Ga naar www.joeyacupuncturist.com of www.jipacupunctuur.nl voor meer informatie en het maken van afspraken.

Fotografie: Emma Brasser

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven