Image

Kindercentrum De Kleine Kapitein opent in Cruquius

Leuk nieuws voor alle jonge gezinnen op Cruquiuseiland: op 23 augustus opende het Dalton Kindcentrum De Kleine Kapitein haar deuren. In het nieuwe kindcentrum zit een basisschool, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang (BSO).


 Image

 Image

De Kleine Kapitein bestaat uit 2 organisaties: basisschool De Kleine Kapitein en kinderdagverblijf en BSO Partou. Het kindcentrum is verhuisd vanaf de Tosaristraat op het Java-eiland naar de Cruquiusweg. Naast het gebouw ligt een groot en groen schoolplein met verschillende speeltoestellen. Buiten schooltijd is het schoolplein ook een speelplein voor de buurt.

Duurzame school

Op het dak van het gebouw komen ruim 360 zonnepanelen voor het opwekken van stroom. Daarnaast wordt het gebouw verwarmd met lucht-warmtepompen. Deze pompen gebruiken de buitenlucht voor verwarming. Hierdoor hoeft er in het gebouw geen aardgas gebruikt te worden.

Lijkt het jou ook leuk om te wonen in Cruquius? Bekijk de woningzoeker voor het beschikbare aanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven