Image

Italiaanse sferen op Cruquius – NIEUWE HOTSPOT

Cruquius heeft er een nieuwe hotspot bij. Wil je echt Italiaans eten, met een lekker wijntje, omringd door een prachtig interieur? Dan is La Contessa the place to be! Laat jij je ook meevoeren in de Italiaanse sferen? Eigenaar Almas: “Dit is een plek in Amsterdam waar iedereen welkom is, op elk moment van de dag.”


 Image

 Image

Lekker Italiaans eten, een Instagrammable interieur en een mierzoete, roze ijssalon; aan werkelijk alles is gedacht in de nieuwe hotspot van Cruquius, La Contessa. Het avontuur van eigenaar Almas Botesz en haar businesspartner Hans Festen begon vier jaar geleden. Toen werd Almas door een vriendin gebeld over het oude pompengebouw in Cruquius, dat te huur stond. Almas ging kijken en – als doorgewinterde horecavrouw, met nog een Italiaans restaurant in Amsterdam – wist ze het meteen: dit is dé perfecte plek voor een Italiaans restaurant.


 Image

 Image

Echt Italiaans

Samen met Hans, die behalve horecaondernemer ook horecamakelaar is, ging Almas de uitdaging aan. Ze nam haar Italiaanse partner Massimiliano mee, stelde als chef-kok Nuncho aan én ze namen ook nog eens een ware pizzabakker in dienst. Echte Italiaanse sferen dus, met zowel in de bediening als in de keuken het Italiaans als voertaal.

“Echt Italiaans eten, gemaakt door echte Italianen. Niets is vernederlandst. Kijk maar naar de gerechten met puree; in Nederland doen we dat met roomboter, maar hier doen we het met Italiaanse olijfolie”. Zoals het hoort, aldus Hans.

Wat Hans’ favoriete gerecht op het menu is? “Dat is zonder twijfel de Melanzana alla Parmigiana, een heerlijk gefrituurde aubergine met tomatensaus, basilicum, mozzarella en Parmezaanse kaas.” Almas favoriet is Tagliatelle al tartufo met verse tagliatelle, zwarte truffel en Grana padano kaas.

Klik op de pijltjes in onderstaande slider om alle foto’s van La Contessa te bekijken.

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Het zit ‘m in de details

Het historische en gerenoveerde pand is een lust voor het oog. Eenmaal binnen zie je in een oogopslag dat dit een fijne plek is om te vertoeven. Almas en Hans hebben de kleurstelling zelf bedacht: “In het begin hadden we moodboards gemaakt waar onder andere velours in terugkwam. Dat zag ik te veel in andere Amsterdamse horeca. Toen zijn we toch een andere koers gaan varen met zachtere, groene kleuren én zonder velours.” Ook zijn Almas en Hans trots op de grote kroonluchter en de palmboomlampjes. Het zit ‘m volgens hen dan ook in de details, zoals de ledverlichting langs de kozijnen achter de bar of de donkergroene lambrisering.


 Image

 Image

 Image

Proef de sfeer

“We willen ernaar toe dat La Contessa op elk moment van de dag open is. In de ijssalon kun je dan lekker ontbijten, in het restaurant kun je terecht voor een lunch en diner, en in de avond wordt de ruimte van het restaurant omgezet tot een club met cocktails en goede muziek.”

“Uiteindelijk zijn het eten en de wijn de belangrijkste elementen en willen we dat de gasten de sfeer en ambiance proeven. En we hopen dat we onze droom hier kunnen verwezenlijken en dat La Contessa een hotspot in Amsterdam wordt dat nacht en dag vol zit”, vertelt Hans. Almas voegt toe: “Iedereen is welkom!”

Ben jij ondernemer en wil jij ook jouw stempel drukken op Cruquius? Van horeca-ondernemer, zzp’er tot ondernemers in de creatieve maakindustrie met 100 man personeel – en alles wat er tussen zit: je bent welkom op dit prachtig stukje Amsterdam. Je vindt hier meer informatie.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven