laura wetsels cruquius aan het woord

Laura Wetsels: "Het gebied is ruim opgezet, maar toch erg knus."

Elke maand gaan we op de koffie bij een Cruquiusbewoner. Ditmaal stonden we op de stoep bij Laura Wetsels (30) die samen met haar man, zoontje én met een kind op komst haar plek heeft gevonden in één van de eerste fases van Cruquius. “We zitten hier zo op onze plek dat we nu ook een huis hebben gekocht in dit gebied”

“Wij woonden hiervoor in een loft aan de Veemkade, maar toen bleek dat ik zwanger was wisten we dat we meer ruimte nodig zouden hebben. Toen stuitten we online op Cruquius. Het sprak ons direct aan”, vertelt Laura over haar eerst ontmoeting met het gebied. “We besloten maandag een afspraak te maken en drie dagen later mochten we al deze woning bezichtigen.”

Veel belangstelling

Dat de twee niet gewend waren aan de Amsterdamse huizenmarkt, bleek wel op de dag van de bezichtiging. “Er waren zoveel geïnteresseerden in deze woning. Wij zijn niet geboren en getogen in Amsterdam dus ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel even van schrok”, aldus Laura. “Het zou spannend worden of we wel ingeloot zouden worden. Gelukkig kregen we vrij snel te horen dat deze woning aan ons was toegewezen. Dat was natuurlijk ontzettend leuk!”
 laura wetsels cruquius aan het woord

Verbinding met de stad

“Het leuke aan wonen in Cruquius is dat het gebied volop in ontwikkeling is”, vertelt Laura over haar woonervaring in Cruquius. “In het jaar dat we hier wonen hebben we echt al enorm veel groei gezien.” Daarnaast is ze erg te spreken over de verbinding met Amsterdam. “Het gebied is nieuw en ruim opgezet, maar het is toch erg knus. Je wandelt zo de winkelstraten van Oost. En met de fiets sta je binnen 10 minuten in het centrum van Amsterdam.”

 laura wetsels cruquius aan het woord

Favoriete plekken in het gebied heeft Laura dan ook genoeg. “We gaan geregeld wat drinken bij Bruut Bier, maar we gaan ook graag naar Oostpoort om te winkelen. Ook bij het Lloyd Hotel drinken we graag een drankje. En met de kleine is het natuurlijk ontzettend leuk om naar het park te gaan. En dat kan allemaal gewoon te voet.”

Verrassend gezellig

Wat volgens Laura ook erg voor Cruquius spreekt is de onderlinge verbinding. “Je merkt echt dat je door de architectuur, de opzet van het gebied, echt wordt gestimuleerd om het contact met elkaar te zoeken”, vertelt Laura. “Dankzij de binnentuinen is dat toch wat laagdrempeliger. Natuurlijk doet iedereen zijn eigen ding, maar je merkt dat mensen wel meer openstaan om een praatje met elkaar te maken.”
 laura wetsels cruquius aan het woord

Toekomstplannen

Dat het gezin niet snel zal vertrekken uit Cruquius, mag duidelijk zijn. “We hebben het zo naar ons zin in dit gebied dat we ons hebben ingeschreven voor een koopwoning in een nieuwe fase in Cruquius. Hiervoor zijn we ingeloot! Het appartement wordt in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd, dus we moeten wel nog even geduld hebben. Niet erg, want voorlopig zitten we hier nog hartstikke goed.”

 laura wetsels cruquius aan het woord
Lijkt het jou ook heerlijk om in Cruquius te wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.
close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven