Image

“Cruquius heeft een goede ligging en het is een mooi gebied.”

Sara Beemsterboer (31) is de oprichter van bakkerij Millie Vanillie. Deze succesformule voor pastries, brood en koffie aan de Bottelarijstraat 1 heeft zich al snel ontpopt tot favoriet in Cruquius. “Alles wordt elke dag vers door mij bereid.”

Sara werkte jarenlang als kok in verschillende restaurants. Hierdoor kreeg ze letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van verschillende bedrijfsformules. Koken was haar werk, maar bakken werd in haar vrije uren haar passie. Het bracht haar, naar eigen zeggen, veel voldoening en rust. “Mijn passie voor bakken is echt uit liefde voor de kunst ontstaan”, aldus Sara.

sara beemster bakkerij millie vanillie cruquius fotograaf jacob heus

Een aantal jaar geleden hakte ze de knoop door en besloot ze om zelf een bakkerij te openen. Ze zegde haar baan op als kok en werkte in diverse bakkerijen om ervaring op te doen. Ook thuis ging ze aan de bak. “Ik ben een ontzettende autodidact en leer door te doen.”

Ontwikkelingen en kansen

Sara koos ervoor haar bakkerij in Amsterdam te openen en specifiek in Cruquius. Waarom? “Voor het kennismakingsgesprek, was ik ervan overtuigd dat ik niet in Cruquius mijn bakkerij wilde openen. In mijn hoofd was het nog industrie. Ik ben het gesprek aangegaan om ervaring op te doen, maar naarmate het gesprek vorderde werd ik steeds enthousiaster.”

 Image

sara beemster bakkerij millie vanillie cruquius fotograaf jacob heus

Tegen alle verwachtingen in, was ze bij thuiskomst overtuigd dat ze in Cruquius haar bakkerij wilde openen. “Er vinden zoveel ontwikkelingen plaats en er liggen enorm veel kansen. Cruquius heeft een goede ligging en het is een mooi gebied. Je moest er een jaar geleden nog een beetje doorheen kijken, maar het is nu al mooi.”

Biologisch en duurzaam

Bijzonder én bewonderenswaardig: Sara heeft eigenhandig de bakkerij tot in detail uitgedacht en opgezet. “De verbouwing, het bedenken van de recepten, het logo, het interieur…”, somt Sara op. “Ik heb jarenlang het idee in mijn hoofd gehad en het is bijzonder dat ik van mijn visie eigenhandig werkelijkheid heb kunnen maken.”

sara beemster bakkerij millie vanillie cruquius fotograaf jacob heus Image

En met succes. Inmiddels zijn de deuren van bakkerij Millie Vanillie geopend. “Alles wordt elke dag vers bereid”, vertelt Sara. Het merendeel van mijn aanbod is biologisch en duurzaam. Ik zet echt in op kwaliteit boven kwantiteit. Op lange termijn hoop ik dat ik alles biologisch en duurzaam kan aanbieden. Ook de kwaliteit van de koffie staat bij mij voorop. Koffie is een prachtig product. In de toekomst hoop ik door te kunnen groeien in mijn aanbod. De kansen liggen er zeker.”

Gezellige community

Het zijn niet alleen de drukbezette ovens die elke dag zorgen voor een warm onthaal. “Ik had niet verwacht dat Cruquius zo’n gezellige community zou zijn. Jonge gezinnen, stellen… Ik zie veel dezelfde gezichten en dat is heel gezellig. Ik krijg ook ontzettend veel complimenten over het interieur. De lichte tinten en houten details geven de bakkerij echt een huiskamergevoel. Dat vind ik ontzettend belangrijk. Iedereen is welkom.”

sara beemster bakkerij millie vanillie cruquius fotograaf jacob heus

Millie Vanillie

Eén van de meest gestelde vragen in de bakkerij: waar komt de naam Millie Vanillie vandaan? “Het is een naam met een knipoog”, vertelt Sara met een lach. “Het is een verwijzing naar de band Milli Vanilli, maar ik merk dat alleen mensen die vóór de jaren ’90 geboren zijn de verwijzing snappen. Millie is daarnaast ook een knipoog naar de molen in mijn logo. Verder vond ik het belangrijk dat de naam makkelijk te onthouden is én uit te spreken voor mensen die geen Nederlands spreken. Dat is met Millie Vanillie wel gelukt, geloof ik.”

Ben je ondernemer? Dan is Cruquiuseiland misschien wel dé plek voor het nieuwe bedrijf dat je in gedachten hebt! In deze nieuwe wijk in Amsterdam-Oost smelt de rijke historie van het havengebied samen met moderne luxe. De verbinding met het water voel je overal. Dat creëert een ontspannen eilandsfeer. Lees meer.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven