Image

Ondernemen op Cruquius: “Dit was liefde op het eerste gezicht!”

Op je werkplek moet je je goed voelen. Dat weet het team van Office Consign als geen ander. Het is hun werk en passie om dat voor iedereen mogelijk te maken. “Onze eigen werkplek? Die vind je in Cruquius 1.2. Op de begane grond, aan het water.” Samen met Bart en Anouk praatten we over de studio in Cruquius en hun passie voor werkgeluk en duurzaamheid.  

“Wij vinden werkgeluk en duurzaamheid belangrijk”, vertelt Bart. “Wij verzorgen interieurs, waarin mensen zich thuis voelen.” En dat doet Office Consign al sinds 1990. Projectinrichting gaat verder dan kijken naar het interieur. Meubilair, verlichting, vloerbedekking en raambekleding. Het algehele beeld moet kloppen.

Office Consign ontwerpt met liefde een interieur waarin iedereen zich thuis voelt. “Wij ontwerpen kantoren, zorginstellingen, openbare ruimtes en woonhuizen.” Het team bestaat uit vijf personen met elk hun eigen specialiteit. Je hebt de binnendienst, salesmanagers en een interieurarchitect. Bart en Anouk zijn verantwoordelijk voor de verkoop

 Image

Een studio in Cruquius

Vorig jaar besloot het team van Office Consign dat het zelf toe was aan een frisse werkplek. In september 2019 vond de verhuizing plaats naar een nieuwe studio in Cruquius. “Wij waren de eerste ondernemers in Cruquius 1.2”, vertelt Bart. “We wilden een fijne en duurzame werkplek op een mooie locatie. Dit was liefde op het eerste gezicht!” Office Consign is niet het enige creatieve bedrijf dat zich in Cruquius heeft gevestigd. “Hier in de buurt vind je verschillende architectenbureaus, maar ook internationale showrooms. Dit sluit allemaal mooi bij elkaar aan en zorgt voor nog meer inspiratie in de omgeving.”

De studio van Office Consign is – hoe kan het ook anders – alles wat je wenst als werkplek en een perfect voorbeeld van hoe interieur duurzaam kan zijn. “Onze studio is duurzaam, met natuurlijke materialen, huiselijk, heeft flexibele werkplekken en verschillende concentratieruimtes. Alle functionele elementen zijn opgeborgen in een houten wand die is gemaakt van hergebruikte eiken delen. De Walton vloerbedekking van Forbo is geproduceerd van natuurlijke materialen en het plafond is van akoestisch spuitwerk dat is gemaakt van alledaags afval.”

 Image

Duurzaamheid op nummer 1

Duurzaamheid speelt niet alleen een rol in hun eigen studio. Duurzaamheid komt bij elke beslissing kijken die door Office Consign wordt genomen. “Dit hebben wij altijd belangrijk gevonden. We moeten rekening houden met de wereld om ons heen en we willen de wereld beter achter laten voor onze kinderen dan dat ze nu is”, legt Bart uit. Bij Office Consign maken ze dan ook alleen maar gebruik van duurzame materialen. Er wordt gekeken naar hoe iets is gemaakt en naar wat er gebeurt aan het einde van de levenscyclus van het product. “Er zijn bijvoorbeeld stoelen die gemaakt zijn van oude spijkerbroeken en oude visnetten en oceaanplastic”, vertelt Anouk. “We kijken niet als eerste naar wat er verdiend kan worden, maar hoe je de wereld duurzamer maakt. Een bank kan eerst opnieuw gestoffeerd worden, voordat we het weggooien.”

“We maken daarom ook graag gebruik van lokale producten. Niet alleen doet Nederland het hartstikke goed met duurzaam meubilair en andere duurzame producten, het is ook zo dat als wij een product helemaal uit een ver land laten komen, dat dat niet beter is voor het milieu door de reis die het product aflegt.” Een andere must volgens Bart is dat het interieur tijdloos moet zijn. “Zo kunnen de producten lang mee, wat ook weer duurzaam is.”

 Image

“Het is zo fijn dat we voor iedereen een interieur kunnen creëren waarin iedereen zich thuis voelt en ondertussen ook nog eens de wereld een stukje duurzamer kunnen maken”, vertelt Anouk enthousiast. Nieuwsgierig geworden naar Office Consign? Bekijk de website.

Ben jij een ondernemer, locatiemanager van een groot bedrijf of investeerder in bedrijfsruimtes en zie jij ondernemen in Cruquius ook wel zitten? Bekijk onze ondernemerspagina van Cruquius.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Oja, volg je ons al op Instagram en Facebook? Snel doen!

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven