Image

Ondernemen op Cruquius: “Cruquius is een fijne community waar ik deel van wil uitmaken.”

Sinds kort is Cruquius een tandartsenpraktijk rijker. Julia Freiberga heeft met 25 jaar tandartservaring haar droom van een eigen praktijk verwezenlijkt. Samen met haar collega’s Marion en Evelyne kan ze niet wachten om nieuwe mensen te ontvangen bij CruQuius Family.

In de eerste week van november 2020 is tandartsenpraktijk CruQuius Family officieel geopend. Julia vertelt: “CruQuius Family staat voor vriendelijkheid met aandacht op preventieve behandelingen. Ik heb er bewust voor gekozen om de praktijk vrij kleinschalig op te richten om aan iedereen voldoende aandacht en tijd te besteden.”

Julia liep al een tijdje rond met het idee om een eigen tandartspraktijk te beginnen. “In Amsterdam komen we tandartsen tekort en er zijn heel veel commerciële ketentandartspraktijken. Ik heb rondgekeken naar oudere praktijken die ik over kon nemen, maar eigenlijk wist ik al precies welk concept er moest komen voor een praktijk.”

 Image

Cruquius als community

“Hier op Cruquiuseiland kreeg ik meteen een warm gevoel en ik werd hartelijk ontvangen. Op het eerst kwam ik hier om een woning te bezichtigen. Toen ik hoorde dat er op Cruquius nog ruimte over was voor een ondernemer wist ik het meteen: hier wil ik mijn eigen praktijk beginnen.”

“Cruquius is een fijne community waar ik graag deel van wil uitmaken. Daarbij is Cruquius ruimtelijk, aan het water en met altijd een frisse wind. In de zomer was het heerlijk om hier te zijn. Je zag dat mensen buiten Cruquius hier heen kwamen om te genieten van het water. Het is een fijne buurt en niet voor niets dat ik hier kwam kijken voor een woning.” 

Jarenlange ervaring

Naast haar jarenlange ervaring als tandarts in Nederland heeft Julia ook internationale ervaring. Ze heeft zes jaar in het buitenland gewoond. In Shanghai werkte zij als tandarts en heeft ze veel geleerd over en ervaring opgedaan met de tandheelkunde. In Zuid-Afrika deed Julia vrijwilligerswerk in townships. “Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor de maatschappij. Daarom werkt ik nu ook nog twee dagen in de week bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde Jellinek in Amsterdam”, vertelt Julia.

 Image

Meer dan alleen een tandartspraktijk

“Diep in mijn hart blijf ik nog altijd de buurttandarts, die zijn patiënten kent en als vrienden en familie beschouwt en behandelt. Bij CruQuius Family kom je niet alleen voor een vulling, maar ook voor een advies of goed gesprek.”

Nieuwsgierig geworden naar de gloednieuwe tandartspraktijk CruQuius Family? Bekijk de website hier.

Ben jij een ondernemer, locatiemanager van een groot bedrijf of investeerder in bedrijfsruimtes en zie jij ondernemen in Cruquius ook wel zitten? Bekijk onze ondernemerspagina van Cruquius.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven