sabine te woerd cruquius 1.2 cruquius aan het woord

Sabine te Woerd: "De woningen zijn ruim met voldoende aandacht voor buiten"

Sabine te Woerd (46), haar man Mark Teon A Tsien (50) en kinderen waren één van de eersten die in Cruquius kwamen wonen. Na meermaals te zijn verhuisd, vonden ze hun thuishaven in Cruquius 1.2. “Het is heerlijk om aan het water te wonen!”

“We hebben altijd al in Amterdam-Oost gewoond”, vertelt Sabine te Woerd. Zij en haar partner zijn door de jaren heen al veel verhuisd. “Het laatste huis waar we woonden stond erg dicht aan de straat, dus we waren wel toe aan iets anders.” Ze besloten zichzelf in te schrijven bij verschillende nieuwbouwprojecten en werden ingeloot bij Cruquius. “Daar zijn we nog iedere dag blij mee!”

 sabine te woerd cruquius 1.2 cruquius aan het woord
 sabine te woerd cruquius 1.2 cruquius aan het woord

Suppen aan de Entrepothaven

Wat Cruquius extra speciaal maakt? Daar hoeft Sabine niet lang over na te denken: “Zonder twijfel de verbinding met het water. We zijn echte waterliefhebbers en houden van zwemmen en surfen. We gaan binnenkort een sup board halen om met onze kinderen te gaan suppen.”
 Image

Genieten van de omgeving

Sabine en haar gezin genieten niet alleen van hun eigen woning, maar ook van wat de omgeving te bieden heeft. “We zijn erg blij met de komst van Cruquius Local – een ontzettend leuke plek om te zitten.” Ook de nieuwe speeltuin bij Brouwcafé Bruut is favoriet. “Mijn zoon heeft wekenlang uitgekeken naar de opening van de speeltuin en vindt het heerlijk om daar te zijn.”
 Image
 sabine te woerd cruquius 1.2 cruquius aan het woord

Veel groen

Ook is Sabine erg te spreken over de woningen zelf. “Alleen al de architectuur van de panden is prachtig. Het doet bijna Miami-achtig aan. Bovendien zijn het écht goede woningen. Heel ruim met voldoende aandacht voor buiten”, vertelt Sabine enthousiast. Ze heeft de woning zelfs een persoonlijke draai gegeven met grote, houten deuren die zij en een partner zelf op verzoek maken: “Het geeft de ruimte meteen zoveel sfeer.”

 sabine te woerd cruquius 1.2 cruquius aan het woord

Daarnaast prijst ze ook het feit dat Cruquius al heel ‘af’ voelt. “Er volgen natuurlijk nog veel fases, maar het voelt niet zo. Zelfs onze vrienden valt het op hoe groen het gebied al is. Vaak zit je bij een nieuwbouwproject jarenlang in de rommel. Hier is dat niet zo. Er is meteen veel groen aangelegd. Dat vind ik bijzonder.”

 sabine te woerd cruquius 1.2 cruquius aan het woord

Thuishaven in Cruquius

Voorlopig hebben Sabine en haar gezin dan ook geen plannen om weer te verhuizen. “We houden allebei van het ontdekken van verschillende projecten”, vertelt Sabine. “Al zullen we niet snel Cruquius verlaten. Het wordt lastig om deze woning en dit gebied te overtreffen.”
Lijkt het jou ook heerlijk om in Cruquius te wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.
close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven