Image

Het gebied Cruquius

Aan de schitterende Entrepothaven verrijzen tal van indrukwekkende appartementen en stadswoningen. Een plek waar de rijke historie van het havengebied samensmelt met moderne luxe. De verbinding met het water staat voorop. En dit alles op nog geen tiental minuten fietsen van het centrum van Amsterdam.

Een warme zomeravond. Bootjes dobberen op het water en de stijlvolle witte gebouwen aan het water weerkaatsen de ondergaande zon. Op de brede kade slenteren mensen langs een oude spoorrails. De terrasjes van het pompengebouw in het park zitten vol. Dit is Cruquius. Een karaktervolle mix tussen oud en nieuw.


 Image

In ere hersteld

De rijke geschiedenis van Cruquius is met het gehele gebied verweven. En dat voel je. Kijk eens goed naar je voeten als je over de klinkers op het parkeerterrein van the Harbour Club loopt. Dan valt je misschien op dat je over en oude spoorlijn loopt die in de verte verdwijnt. Sta stil bij het vervallen pastelgele pandje aan de Cruquiusweg, en wie weet herken je er iets van de oude glorie van vroeger in. Zelfs de in ere herstelde Oliefabriek Insulinde, waar je nu met je vrienden gezellig een biertje kunt drinken, is een architectonische herinnering aan hoe bijzonder dit gebied is.


 Image

Een inspirerende omgeving

Volg je voeten nog even verder en je wordt ongetwijfeld geïnspireerd door wat er om je heen te zien is. Van de schittering van het water tot de unieke woningen die zijn ontworpen door gerenommeerde architectenbureaus. En bovenal de ondernemers die stuk voor stuk een eigen stempel weten te drukken op dit gebied.

Wil je graag het centrum van je favoriete stad verkennen? Stap op de fiets en binnen een tiental minuten heb je het historische gebied achter je gelaten en sta je middenin het centrum van Amsterdam. Ben je de drukte van de stad beu? In een oogwenk sta je weer in jouw Cruquius. Voel direct de frisse bries afkomstig van de Entrepothaven in je gezicht waaien. Met één blik op de zonnestralen die op het water reflecteren, weet je het zeker. Je bent weer thuis.

Zet vandaag jouw eerste stap…

Kan je niet wachten om kennis te maken met Cruquius? Maak een virtuele tour door het gebied en leer de verschillende fases van deze veelbelovende wijk in Amsterdam-Oost kennen. Van de indrukwekkende gebouwen tot de sfeervolle binnentuinen: proef de sfeer van het gebied en werp een blik op de indrukwekkende Entrepothaven. Met de virtuele tour zet je vandaag nog jouw eerste stap in Cruquius.

START VIRTUELE TOUR


 Image

 cruquius amsterdam oost

 cruquius amsterdam oost appartement huren

 cruquius amsterdam oost

 cruquius amsterdam oost

 cruquius amsterdam oost

Hoog afwerkingsniveau

Bij thuiskomst parkeer je je auto op je eigen stallingsplaats onder het gebouw of je loopt via de hoofdentree naar binnen. Neem de trap of lift naar jouw verdieping en stap binnen in jouw unieke oase aan het water. Het is slechts de enkele architectonische knipoog die je eraan herinnert dat je jezelf in een voormalig industrieel gebied begeeft. Het hoge afwerkingsniveau doet je niets anders dan vermoeden dat je in een tijdscapsule naar de toekomst bent gereisd.

De greeploze keuken met kookeiland die je de ruimte biedt om jouw favoriete gerechten te bereiden. De luxe badkamer met ligbad waar je na een lange werkdag volledig tot rust kan komen. En een balkon met schitterend uitzicht op het havengebied waar je dag na dag ‘jouw’ Amsterdam kan opsnuiven. Een fantastische plek om te wonen: met volop privacy, van alle gemakken voorzien én met alles wat de stad te bieden heeft binnen handbereik.

Bekijk het woningaanbod


 Image

 Image

 Image

 Image
Een hoofdrol voor het water en groen

Naast de luxe afwerking verraad één blik op het gebied dat water en groen een hoofdrol spelen. Alle woningen die worden gebouwd in Cruquius hebben een eigen balkon of terras én een gezamenlijke binnentuin. En dit alles natuurlijk gelegen aan de schitterende Entrepothaven. Wandel na je werk over de uitgestrekte boardwalk of geniet in het weekend van de warme zonnestralen in één van de binnentuinen. De drukte van alledag lijkt zo voor even heel ver weg. De ultieme mix tussen de rust van wonen aan het water en de bruisende binnenstad op steenworp afstand.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven