Image

Cruquius favourites

Amsterdam-Oost biedt een interessante mix tussen historie en innovatie. Een veelbelovende, verfrissende knipoog die zich inmiddels heeft ontpopt tot broedplaats voor tal van culinaire gelegenheden en creatieve initiatieven. Hoog tijd om kennis te maken met onze favorieten in Amsterdam-Oost.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

La Contessa

Lekker Italiaans eten, een Instagrammable interieur en een mierzoete, roze ijssalon; aan werkelijk alles is gedacht in de hotspot La Contessa. Het Italiaanse restaurant bevindt zich in een historische en gerenoveerde pand en is een lust voor het oog. Eigenaar Almas: “Je vindt bij La Contessa echt Italiaans eten, gemaakt door echte Italianen. Niets is vernederlandst. Kijk maar naar de gerechten met puree; in Nederland doen we dat met roomboter, maar hier doen we het met Italiaanse olijfolie. Zoals het hoort.”

Adres: Cruquiusweg 83A

LEES HET INTERVIEW MET ALMAS


 Image

 Image

 Image

 Image

Millie Vanillie

Sara Beemsterboer is de oprichter van bakkerij Millie Vanillie. Deze succesformule voor pastries, brood en koffie heeft zich al snel ontpopt tot favoriet in Cruquius. “Alles wordt elke dag vers door mij bereid.”

Adres: Bottelarijstraat 1

LEES HET INTERVIEW MET SARA


 Image

 Image

 Image

The Set

The Set is een duurzame beautysalon geïnspireerd door het water. Het concept is opgericht haar- en make-upstylist Niki Vos die een creatieve plek wilde creëren voor haar én andere freelance artiesten. “Iedereen heeft zijn of haar eigen expertise. Dat maakt ons zo sterk.”

Adres: Cruquiusweg 89F

LEES HET INTERVIEW MET NIKI


 Image

 Image

Joki

Bij koffiebar Joki wordt de heerlijke speciaalkoffie van Stooker geschonken. De naam Joki (‘stoom’ in het Japans) is een knipoog naar de grootste stoommachine ter wereld “Gemaal de Cruquius”. Joki is doordeweeks geopend van 09:00 tot 15:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur. Nieuwsgierig? Koffiebar Joki vind je in The Set aan Cruquiusweg 89 F. 

Adres: Cruquiusweg 89F


 Image

 Image

 Image

Krux

Begin het weekend goed met een biertje bij Krux. Deze brouwerij annex café is gevestigd in de herbouwde Oliefabriek Insulinde die een rijke historie kent. Krux brouwt hun bier in de kleinste brouwerij van Amsterdam. Het bier dat hier gebrouwen wordt, verlaat het pand niet en tappen zij vanuit de taptanks direct in je pul. Kom je snel langs?

Adres: Cruquiusweg 83D


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Cruquius Local

Cruquius Local is de huiskamer van Cruquiuseiland waar je zowel in een zakelijke als in een privé-sfeer kan ontmoeten en lekker kan eten en drinken. Ook is er een mogelijkheid Cruquius Local (gedeeltelijk) af te huren voor borrels en feestjes. Buiten hebben vind je bovendien een fijn terras nabij het water om te borrelen of een krant te lezen in de zon met een kopje koffie.

Adres: Metselstraat 44

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven