Image

Cruquius favourites

Amsterdam-Oost biedt een interessante mix tussen historie en innovatie. Een veelbelovende, verfrissende knipoog die zich inmiddels heeft ontpopt tot broedplaats voor tal van culinaire gelegenheden en creatieve initiatieven. Hoog tijd om kennis te maken met onze favorieten in Amsterdam-Oost.


 Image

Krux

Begin het weekend goed met een biertje bij Krux. Deze brouwerij annex café is gevestigd in de herbouwde Oliefabriek Insulinde die een rijke historie kent. Krux brouwt hun bier in de kleinste brouwerij van Amsterdam. Het bier dat hier gebrouwen wordt, verlaat het pand niet en tappen zij vanuit de taptanks direct in je pul. Kom je snel langs?

Adres: Cruquiusweg 83D


 Image

Cruquius Local

Cruquius Local is de huiskamer van Cruquiuseiland waar je zowel in een zakelijke als in een privé-sfeer kan ontmoeten en lekker kan eten en drinken. Ook is er een mogelijkheid Cruquius Local (gedeeltelijk) af te huren voor borrels en feestjes. Buiten hebben vind je bovendien een fijn terras nabij het water om te borrelen of een krant te lezen in de zon met een kopje koffie.

Adres: Metselstraat 44


 Image

Studio/K

Voor een avondje uit met een twist ben je bij Studio/K aan het juiste adres. Hier kun je niet alleen terecht voor klassieke arthouse films en hedendaagse blockbusters, maar ook liveoptredens van uiteenlopende artiesten. Zin om wat te eten? In de keuken van Studio/K staan seizoensgebonden en biologische producten centraal. Naast het vaste menu wisselen ze per seizoen van vier gerechten (vega, vegan, vlees en vis). Zo wordt in iedereen z’n culinaire trek(ken) voorzien.

Adres: Timorplein 62


 Image

PARK Café – Restaurant

PARK is het restaurant van Hotel Arena. Het restaurant is niet alleen smaakvol ingericht, maar ook buiten zit je hier perfect. Volgens de locals toch wel één van de mooiste terrassen van Amsterdam. En met shared dining als concept ook nog eens héél gezellig. Bovendien kun je het einde van de werkweek inluiden met de DoMiBo. Onder het mom ‘donderdag is de nieuwe vrijdag’ draait iedere donderdagavond tussen 17.30 en 21.30 uur een vaste DJ in het vernieuwde café-gedeelte

Adres: ‘s-Gravesandestraat 55


 Image

Gallizia

Ben jij een echte fijnproever? Wip dan eens langs bij het Italiaanse restaurant Gallizia. Hier kun je terecht voor de lekkerste Italiaanse hapjes en drankjes. Eigenaar Tom Gallizia is zelf Italiaans, en importeert al jaren Italiaanse wijnen en producten. Wil je ook thuis genieten van de Italiaanse keuken? Neem dan iets lekkers van Gallizia Deli mee. Wij tippen: de beste broodjes van de Javastraat.

Adres: Javastraat 67


 Image

Dimitri’s

Heb jij al kennisgemaakt met Dimitri’s? Een onbetwiste publieksfavoriet voor liefhebbers van de Arabische en Mediterraanse keuken. De initiatiefnemer is Toon Hölscher die geïnspireerd raakte in Tel Aviv waar iedereen de tijd voor elkaar neemt en bovenal samen geniet van een uitgebreid avondmaal. Dit was dan ook de visie voor Dimitri’s: een ware ontmoetingsplek waar je aan de hand van kleine to share-gerechten nóg meer met elkaar in verbinding komt. Must-visit!

Adres: Insulindeweg 1


 Image

4850

Een stukje Scandinavië in Oost vind je bij koffie- en wijnbar 4850. Deze bijzondere spot is opgericht door Rikard Andersson en Daniel Schein die als geen ander koffie, wijn en good food op waarde weten te schatten. Deze koffiebar by day, wijnbar by night heeft bovendien ook nog een uitgebreide kaart met champagnes. Bijpassende bites worden gemaakt op basis van traditionele Zweedse recepten. Smaklig måltid!

Adres: Camperstraat 48-50

(Fotografie: Judith Dekker)

 Image

Greatclub

Na het grote succes in de eerste vestiging in Zuid vind je nu ook in Oost de Greatclub. De boutique studio is ingericht op HIIT, Spinning en Yoga. Zo vind je hier een donkere spinning ruimte met club vibes, chique ingerichte kleedkamers en kun je zelfs een HIIT les volgen met uitzicht op ‘t IJ! Bij Greatstudios is de keuze aan jou.

Adres: Zeeburgerkade 1314-1316


 Image

Things I Like Things I Love

Van fijne cadeaus tot originele interieuritems: bij conceptstore Things I Like Things I Love vind je enkel zorgvuldig geselecteerde items die door eigenaren etra Verwaal & Sanne Overmaat zijn gekozen. Het resultaat? Een winkel met uiteenlopende items waar je in één oogopslag hebberig van wordt.

Adres: Javastraat 75A

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven