Vragen

Onderstaand leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij mail dan naar cruquius@wooove.nl.


Below are the answers to the most frequently asked questions. Please do email your question to cruquius@wooove.nl if you can’t see it here.

Algemeen

 • Hoe kan ik huren in Cruquius?

  Ik wil een woning huren, wat moet ik doen? Download de uitgebreide instructie

  Stap 1

  Controleer allereerst of de woningen passend zijn bij jouw inkomen (zie verderop in deze FAQ)
  Zoek de appartementen van je voorkeur op de website en noteer de adressen. Je kunt maximaal 6 voorkeuren in het inschrijfformulier opgeven.

  Stap 2

  Start de digitale inschrijving door te klikken op de button “Nu inschrijven”, vul alle gevraagde gegevens en je voorkeurswoningen in en druk op definitief verzenden.
  Let op: één inschrijving is voldoende. Ook als je samen met een partner wilt huren. Je kunt medehuurder aanvinken en de gegevens van jouw partner invullen in hetzelfde formulier.

  Stap 3

  Tijdens de inschrijving heb je voor jou en eventueel jouw partner, elk met eigen e-mailadres en wachtwoord een inlog aangemaakt. Met dit e-mailadres en wachtwoord kun je op de website inloggen in jouw digitale dossier. In het digitale dossier kun je de benodigde documenten uploaden en je voorkeuren aanpassen.

 • Wat is de minimale huurtermijn?

  Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand.

 • Moet ik inschrijfkosten betalen?

  Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage.

 • Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

  Om een woning te huren kun je de volgende inkomenseis als richtlijn aanhouden:

  • Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,25x de maandhuur. Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.

  Huur je samen? Dan geldt het onderstaande:

  • Het tweede inkomen kan voor de helft worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen.
  • Het tweede inkomen kan volledig worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen. In dit geval is tevens een waarborgsom van tenminste 3x de maandhuur (kale huurprijs + voorschot servicekosten) van toepassing.

  Een borg wordt niet standaard gevraagd, alleen in gevallen waarbij er extra zekerheid nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of wanneer je een tijdelijk contract hebt. De hoogte van de waarborgsom wordt jou voordat je het contract ontvangt vermeld.


  Wij verhuren woningen in de vrije sector.  Dus een vast regelmatig inkomen is van belang. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD.

  Bent u uitzendkracht? Dan dient u te beschikken over minimaal een fase B uitzendcontract.

  Bent u IB ondernemer of ontvangt u pensioen of uitkering? Dan kunt u uw inkomen aantonen middels een accountantsverklaring of inkomensverklaring van de belastingdienst.

  Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. Het vrij beschikbaar vermogen mag voor 10% worden meegeteld bij het jaarinkomen.

  Heeft u onvoldoende vast inkomen dan kunnen we u helaas niet helpen in de vrije sector. U kunt dan een woning bij een corporatie huren, eventueel met subsidie.

 • Kan ik als student een huurwoning krijgen?

  Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

  Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

 • Kan ik een appartment delen met een vriend/collega?

  Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

 • Welke stukken dien ik aan te leveren / uploaden?

  Indien er woningen beschikbaar zijn en de inschrijving is geopend, dien je de volgende stukken (digitaal via je profiel) aan te leveren.

  Identiteit:

  Van iedere (mede) huurder zijn nodig:

  • Kopie (afgeschermd) legitimatiebewijs (eventueel van beiden)
  • Uittreksel bevolkingsregister (eventueel van beiden, maximaal 3 maanden oud)
  • Hypotheek of Verhuurdersverklaring (eventueel van beiden)

  Inkomen:

  Van iedere (mede) huurder zijn nodig:

  Ben je in loondienst:

  • Werkgeversverklaring (eventueel van beiden)
  • 3x kopie salarisstrook, meest recente maanden (eventueel van beiden)
  • 3x kopie bankafschrift met storting van salaris, uitkering, pensioen e.d.

  Bij pensionering of uitkering:

  Ben je zelfstandig IB ondernemer/ ZZP:

  Als ondernemer kun je je inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543.

  Heb je geen inkomensverklaring dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk.

  De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

  • Inkomen aantonen met de inkomensverklaring van de belastingdienst of je IB aangifte
  • Balans, winst- en verliesrekening over het meest recente volledig boekjaar
  • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst)
  • Uittreksel uit het Kamer van Koophandelregister

  Vermogen:

  • Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

  Eigen woning

  Is jouw huidige woning een koopwoning dan moet je aanleveren:

  • de jaaropgave van jouw hypotheek.
  • de koopakte van jouw woning.
  • hypotheekverklaring van jouw hypotheekverstrekker.

  Indien de huidige koopwoning niet is verkocht of volledig afgelost wordt er met de inkomenstoets uitgegaan van dubbele lasten. De hypotheeklast wordt dan afgetrokken van het beschikbare maandinkomen, waardoor je mogelijk niet voldoende inkomen hebt.

  In geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

   


  Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg ze dan samen tot één PDF. Let op: zorg dat de grootte van je bestanden niet groter zijn dan totaal 32 MB. Dit is het maximum wat je kan uploaden.

  Er zijn voor Mac en PC verschillende programma’s beschikbaar of Google even op “PDF samenvoegen.”

  Het aanleveren van documenten via email of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

  Heb je een medehuurder? Upload dan beiden onder je eigen profiel je persoonlijke documenten!

  Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen, dus check het nog een keer goed! Zonder de benodigde documenten kunnen we je inschrijving helaas niet in behandeling nemen. Denk er bij het uploaden van de documenten aan dat je jouw BSN nummer afschermt! Hoe je een veilige kopie maakt kun je hier lezen.

 • Waar kan ik het inschrijfformulier vinden?

  Het inschrijfformulier is online beschikbaar zodra de inschrijving van het project is gestart.

  Let op: naast het inschrijfformulier zijn ook nog diverse andere documenten benodigd. Je kunt deze documenten uploaden tijdens je inschrijving. NB: Deze upload mogelijkheid is alleen beschikbaar tijdens de inschrijvingsperiode van het betreffende project. Zonder deze documenten kunnen we je inschrijving niet in behandeling nemen.

 • Waar kan ik een werkgeversverklaring vinden?

  Een standaard werkgeversverklaring kun je hier vinden.

  Laat deze invullen door je werkgever en scan hem vervolgens in. Indien je werkgever niet beschikt over een bedrijfsstempel kun je het formulier ook uitprinten op briefpapier van je werkgever.

 • Hoe worden de appartementen toegewezen?

  Aan de hand van de voor die woningen gestelde inkomenseis, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat.

 • Wanneer hoor ik of ik de woning toegewezen krijg?

  De eerste inschrijfperiode loopt tot en met de gecommuniceerde datum, dus wanneer u voor die tijd inschrijft heb je de meeste kans op een voorkeurswoning. Na deze datum blijft de inschrijving wel gewoon open staan voor de eventueel nog beschikbare woningen.

  De voorlopige toewijzingen worden z.s.m. per e-mail bekend gemaakt. Je hebt dan enkele dagen om de voorlopige toewijzing te accepteren of te verwerpen.

 • Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

  Ja, de servicekosten zijn kosten bovenop de kale huur. Een indicatie van de servicekosten is € 75,- per maand. Dit kan echter afwijken, de hoogte is afhankelijk van het type gebouw en de te leveren diensten.

  Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor onderhoud van het buitenterrein, schoonmaken entrees & trappen. Deze kosten worden betaald van de servicekosten. Je ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

 • Wat zijn de maandelijkse energiekosten

  Naast de huurprijs en servicekosten moet je rekening houden met een aantal andere vaste lasten. Je individuele kosten voor energie zijn afhankelijk van je verbruik. Verder betaal je als huurder belastingen; waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing, etc. Voor de kosten voor verzekering van je inboedel en aansprakelijkheid, verwijzen we je naar je verzekeringsadviseur.

 • Waarvoor betaal ik servicekosten?

  Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor onderhoud van het buitenterrein, schoonmaken entrees & trappen. Deze kosten worden betaald van de servicekosten.

 • Kan ik parkeren bij mijn nieuwe woning?

  Er is beperkte parkeermogelijkheid in de ondergrondse parkeergarage.

  De kosten van een parkeerplek zijn € 125,- per maand exclusief ca. € 10,- servicekosten.
  Het contract voor een parkeerplek is voor minimaal 12 maanden.

 • Huren is zorgeloos! Waarom?

  Je weet als huurder waar je aan toe bent. Je bent flexibel, geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s en na het eerste huurjaar heb je een opzegtermijn van 1 maand. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar.

 • Hoe scherm ik mijn ID af?

  Het legitimatiebewijs dient afgeschermd te worden. Niet afgeschermde legitimatiebewijzen kunnen wij niet accepteren. Dit doe je op de volgende manier:

  Indien je geen app kunt of wilt downloaden, kun je ook onderstaande acties ondernemen;

  • Maak een foto van je paspoort of identiteitskaart met je mobiele telefoon of scan je ID in.
  • Schrijf op de kopie dat het een kopie is.
  • Schrijf op de kopie voor wie of welk product de kopie is.
  • Schrijf op de kopie de datum waarop je de kopie afgeeft.
  • Streep je burgerservicenummer door in het document (onleesbaar).
   Je BSN nummer komt 2 keer voor op je paspoort, ook in de strook nummers onderaan. 

  Gebruik je Windows, dan kun je dat makkelijk doen met een programma als Paint. Voor Mac-gebruikers is er bijvoorbeeld Paintbrush. Voor je smartphone zijn er ook allerlei apps waarmee je foto’s kan bewerken.

  Knutsel je liever op papier, maak dan op een kopieerapparaat een kopie van je paspoort, schrijf de naam van het ontvangende bedrijf erop plus de datum, streep met een zwarte stift je BSN door, scan de kopie in of maak er een duidelijke foto van met je smartphone.

  Je hebt nu een veilige kopie die je kan uploaden in je online profiel.

Inkomen en toetsing

 • Hoe kan ik veilig mijn gegevens delen? Hoe scherm ik mijn ID af?

  De digitale inschrijving biedt vele voordelen. Je kunt zelf direct aan de gang en hoeft geen afspraak te maken bij de makelaar. Dat bespaart ons beiden tijd en geld. Je hoeft dan ook geen inschrijfkosten of courtage te betalen. We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Maar je kunt zelf ook een hoop doen. Deel geen inlognamen en wachtwoorden met anderen.

  Als je kopieën of scans maakt zorg er dan voor dat de relevante gegevens zoals je naam en adres zichtbaar blijven. Natuurlijk mag je niet relevante gegevens van je bankafschrift doorhalen en zet op je kopieën de datum en vermeld waarvoor je ze hebt beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld: Kopie uitsluitend voor huur van Appartement in “project” Amsterdam. Dan voorkomen we samen misbruik.  

  Na afronding van de inschrijfprocedure worden de documenten vernietigd.

  Wij vragen om een kopie van je paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument om een huurovereenkomst op te kunnen maken. Bij ondertekening van het huurcontract zal je gevraagd worden je originele ID-document te laten zien.

  Het legitimatiebewijs dient afgeschermd te worden. Niet afgeschermde legitimatiebewijzen kunnen wij niet accepteren. Dit doe je op de volgende manier:

  Indien je geen app kunt of wilt downloaden, kun je ook onderstaande acties ondernemen;

  • Maak een foto van je paspoort of identiteitskaart met je mobiele telefoon of scan je ID in.
  • Schrijf op de kopie dat het een kopie is.
  • Schrijf op de kopie voor wie of welk product de kopie is.
  • Schrijf op de kopie de datum waarop je de kopie afgeeft.
  • Streep je burgerservicenummer door in het document (onleesbaar).
   Je BSN nummer komt 2 keer voor op je paspoort, ook in de strook nummers onderaan. 

  Gebruik je Windows, dan kun je dat makkelijk doen met een programma als Paint. Voor Mac-gebruikers is er bijvoorbeeld Paintbrush. Voor je smartphone zijn er ook allerlei apps waarmee je foto’s kan bewerken.

  Knutsel je liever op papier, maak dan op een kopieerapparaat een kopie van je paspoort, schrijf de naam van het ontvangende bedrijf erop plus de datum, streep met een zwarte stift je BSN door, scan de kopie in of maak er een duidelijke foto van met je smartphone.

  Je hebt nu een veilige kopie die je kan uploaden in je online profiel.

 • Wat zijn de inkomenseisen?

  Om een woning te huren kun je de volgende inkomenseis als richtlijn aanhouden:

  • Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,25x de maandhuur. Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.

  Huur je samen? Dan geldt het onderstaande:

  • Het tweede inkomen kan voor de helft worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen.
  • Het tweede inkomen kan volledig worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen. In dit geval is tevens een waarborgsom van tenminste 3x de maandhuur (kale huurprijs + voorschot servicekosten) van toepassing.

  Wij verhuren woningen in de vrije sector.  Dus een vast regelmatig inkomen is van belang. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD.

  Bent u uitzendkracht? Dan dient u te beschikken over minimaal een fase B uitzendcontract.

  Bent u IB ondernemer of ontvangt u pensioen of uitkering? Dan kunt u uw inkomen aantonen middels een accountantsverklaring of inkomensverklaring van de belastingdienst.

  Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. Het vrij beschikbaar vermogen mag voor 10% worden meegeteld bij het jaarinkomen.

  Heeft u onvoldoende vast inkomen dan kunnen we u helaas niet helpen in de vrije sector. U kunt dan een woning bij een corporatie huren, eventueel met subsidie.

 • Waar kan ik mijn documenten naar toesturen?

  Wij werken uitsluitend digitaal.

  Zodra de verhuur is gestart zie je op de website “Nu inschrijven”. Hiermee maak je een profiel en voegen wij de mogelijkheid toe om je documenten te uploaden. Upload deze bestanden onder je profiel.

  Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden.

  Ben je minder vertrouwd met de digitale inschrijving, neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag.

  Heb je een medehuurder? Upload dan beide onder je eigen documentenlijst je persoonlijke documenten.

  Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen, dus check het nog een keer goed! Zonder de benodigde documenten kunnen we je inschrijving helaas niet in behandeling nemen.

 • Welke documenten moet ik aanleveren?

  Identiteit:

  Van iedere (mede) huurder zijn nodig:

  • Kopie (afgeschermd) legitimatiebewijs (eventueel van beiden)
  • Uittreksel bevolkingsregister (eventueel van beiden, maximaal 3 maanden oud)
  • Hypotheek of Verhuurdersverklaring (eventueel van beiden)

  Inkomen:

  Van iedere (mede) huurder zijn nodig:

  Ben je in loondienst:

  • Werkgeversverklaring (eventueel van beiden)
  • 3x kopie salarisstrook, meest recente maanden (eventueel van beiden)
  • 3x kopie bankafschrift met storting van salaris, uitkering, pensioen e.d.

  Bij pensionering of uitkering:

  Ben je zelfstandig IB ondernemer/ ZZP:

  Als ondernemer kun je je inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543. Je kunt ook je voorlopige IB 2015 gebruiken.

  Heb je geen inkomensverklaring dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk.

  De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

  • Inkomen aantonen met de inkomensverklaring van de belastingdienst of je IB aangifte
  • Balans, winst- en verliesrekening over het meest recente volledig boekjaar
  • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst)
  • Uittreksel uit het Kamer van Koophandelregister

  Vermogen:

  • Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

  Eigen woning

  Is jouw huidige woning een koopwoning dan moet je aanleveren:

  • de jaaropgave van jouwhypotheek.
  • de koopakte van jouw woning.
  • hypotheekverklaring van jouw hypotheekverstrekker.

  Indien de huidige koopwoning niet is verkocht of volledig afgelost wordt er met de inkomenstoets uitgegaan van dubbele lasten. De hypotheeklast wordt dan afgetrokken van het beschikbare maandinkomen, waardoor je mogelijk niet voldoende

  In geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.


   

  Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg ze dan samen tot één PDF.

  Er zijn voor Mac en PC verschillende programma’s beschikbaar of google even op PDF samenvoegen.

  Het aanleveren van documenten via email of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

  Heb je een medehuurder? Upload dan beiden onder je eigen profiel je persoonlijke documenten!

  Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen, dus check het nog een keer goed! Zonder de benodigde documenten kunnen we je inschrijving helaas niet in behandeling nemen.

Opleveringsniveau

 • Is er een (model)woning te bezichtigen?

  Aangezien het nieuwbouw woningen betreffen en er op de bouwplaats hard wordt gewerkt en er strenge regels gelden voor het betreden van het bouwproject, kunnen we de woningen niet zomaar betreden.

  Doorgaans wordt door ons een aantal maanden voor de oplevering van de woningen een open dag van de bouwplaats georganiseerd; helaas is dit niet altijd mogelijk.

  We plaatsen in ieder geval vaak foto’s van de bouwprojecten op onze Facebook pagina, leuk om te volgen!

  Zodra de bouw ver genoeg is om de appartementen van binnen te bezichtigen, zullen we proberen voor de huurders een kijkdag organiseren.

 • Hoe worden de muren afgewerkt?

  De wanden worden wit en saus-klaar opgeleverd. Dit betekent dat de muren nagenoeg glad worden opgeleverd met een dunne witte basis laag (niet dekkend). Je dient het appartement zelf (te laten) sausen. Goed afstoffen en voorstrijken is absoluut aan te bevelen, aangezien nieuwe stucmuren veel verf opzuigen.

  In nieuwbouw komen altijd zogenaamde krimpscheuren voor. Dit is niet te voorkomen en de scheurtjes kunnen zelfs pas na maanden nog in de woning optreden en zichtbaar worden. Het eventueel “wegwerken” hiervan is aan de huurder.

  De plafondhoogte is 2,90 m. Normaal is dit 2,60!

  Het is niet toegestaan om gaten in de muren te boren. Bij de appartementen worden schilderijrails geleverd. Deze dienen door de huurder te worden opgehangen.

 • Hoe wordt de vloer afgewerkt?

  De appartementen worden, indien gewenst, van een laminaatvloer voorzien volgens opgave verhuurder. De vloer is bij de huurprijs inbegrepen. Uiteraard mag je er ook voor kiezen om zelf een vloer te leggen, maar hierbij geldt er geen korting op de huurprijs.

 • Kan ik zelf een badkamer of keuken uitkiezen?

  Nee, alle woningen worden voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer.

 • Hoe wordt de badkamer opgeleverd?

  De badkamer wordt luxe afgewerkt en heeft een dubbele wastafel en douche. Een aantal appartementen heeft ook een bad.

 • Hoe wordt de keuken opgeleverd?

  De appartementen zijn voorzien van een luxe afgewerkte keuken met al het benodigde inbouwapparatuur van Siemens:

  • Combimagnetron
  • Inductiekookplaat
  • Koel-vriescombinatie
  • Afzuigkap
  • Vaatwasser
 • Hoe wordt het toilet opgeleverd?

  Het toilet wordt uitgevoerd met een vrijhangend wandcloset en een fonteintje.

 • Hoe wordt het balkon opgeleverd?

  De balkons hebben een luxe afwerking en zijn voorzien van een betonnen vloer, een houten plafond en geïntegreerde plantenbakken.

 • Hoe is de verwarming van het appartement geregeld?

  De appartementen worden verwarmd met een WKO-installatie. Warmte Koude Opslag – WKO | Geotherm

  In een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Het benutten van bodemenergie is een duurzame oplossing waarmee het verbruik van fossiele brandstoffen voor energieopwekking fors teruggedrongen wordt.

  Bij het betreden van de woning teken je de leveringsovereenkomst voor Warmte, Koude en Warm Water. Je hebt hierin dus geen vrije keuze in leverancier. Voor elektriciteit kun je wel een eigen aanbieder kiezen.

  De maandelijkse kosten hiervan zullen ca. € 100,- bedragen.

  Vragen
  Ga je straks huren in Cruquius en heb je vragen over de WKO-installatie? Gebruik dan de onderstaande e-mailadressen.

  info@warmivaldi.dev Voor algemene vragen

  factuur@warmivaldi.dev Voor vragen over de factuur

  service@warmivaldi.dev Voor vragen m.b.t storingen

 • Waar bevindt zich de wasmachine aansluiting?

  De wasmachine aansluiting bevindt zich in de berging in het appartement.

 • Is er een aparte berging bij de woning?

  Ja, alle woningen zijn voorzien van een aparte berging.

  Deze berging is niet voorzien van elektra (behoudens een lichtpunt) en het is verboden om in deze berging een continu stroom verbruikend apparaat (b.v. vrieskist) te plaatsen dat aangesloten is op het elektriciteitsnet.

 • Is er glasvezel aanwezig?

  Glasvezel is mogelijk, maar wordt niet standaard aangeboden.

 • Kan ik de indeling van het appartement zelf wijzigen?

  Nee, dat is niet toegestaan.

 • Hoeveel liften zijn er in het gebouw?

  Er is 1 lift per portiek.

 • Zijn er rookmelders aanwezig in de appartementen?

  Ja, in elke woning is een rook(brand)melder aanwezig.

 • Is er een videofooninstallatie aanwezig?

  Alle woningen zijn voorzien van een videofooninstallatie.

 • Wat voor ventilatie is er aanwezig?

  De appartementen zijn voorzien van een mechanische ventilatie.

 • Wat zijn de parkeermogelijkheden?

  Er is beperkte parkeermogelijkheid in de ondergrondse parkeergarage.

  De kosten van een parkeerplek zijn € 125,- per maand exclusief ca. € 10,- servicekosten.

 • Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

  De opleverindicatie van Cruquius 1.2 is medio 2018. Echter hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verhuurder zal de definitieve ingangsdatum tijdig, doch uiterlijk vier weken van te voren, aan de huurder bekend maken.

General

 • I would like to rent a property, what do I need to do?

  I would like to rent a property, what do I need to do? Download the detailed instructions

  Step 1

  First check to make sure the properties are appropriate to your level of income (see further on in these FAQ). Look for your preferred apartments on the website and note down the addresses. You can indicate a maximum of 6 preferences on the registration form.

  Step 2

  Start the digital registration process by clicking on the “Register now” button, fill in all the requested information, as well as your preferred properties and click on send.
  Please note: one registration is sufficient. Even if you want to rent together with a partner. You can tick ‘co-tenant’ and fill in your partner’s details on the same form.

  Step 3

  You will have created a login for both yourself and your possible partner, each with your own email address and password, during the registration process. You can subsequently use this email address and password to log into the website in your digital file. The digital file can be used to upload the required documents and adjust your preferences.

 • What are the income requirements?

  The basic income standard is 3.25 x the rent and is equal to the minimum gross monthly income. Holiday bonus and guaranteed end of year bonus / 13th month can be included.

  Do you want to rent with your partner?

  • A second income can be added for 50%, but the gross monthly income of your co-tenant has to be minimal 1,5x the monthly rent.
  • A second income can be added for 100%, but the gross monthly income of your co-tenant has to be minimal 1,5x the monthly rent. When this is your case, a deposit of minimal 3x the montly rent is applicable.

  The properties are all private sector rental properties for which no residence permit is required. However, the rentals are subject to income criteria and tests will be carried out. You may experience these as quite comprehensive, but they will guarantee both you and us a pleasant living environment.

 • Which documents do I need to upload?

  The income of the main and co-tenant must be demonstrated with documents.

  • Copy of ID, with crossed out/illegible social security number and marked as a copy.
  • Extract from the BRP population register, with personal data and historic address details.
  • Mortgage or landlord declaration (depending on your current home).

  Paid employment:

  • 3 most recent payslips, with crossed out/illegible social security number
  • Copy or selected bank statement, stating the bank number with your name and salary deposits
  • Recent employer’s declaration
  • Income declaration from the tax authorities (D-G form or IB 60)
   (online via my www.belastingdienst.nl)

  Independent:

  • Extract from the Chamber of Commerce
  • Profit and loss account of the most recent complete financial year (via a recognised administration office)
  • Income declaration from the tax authorities ( D-G form or IB 60)
   (online via my www.belastingdienst.nl)

  Pension/benefits:

  • Annual statement of your pension fund(s)
  • Income declaration from the tax authorities ( D-G form or IB 60)
   (online via my www.belastingdienst.nl)
 • Do I need to pay registration fees?

  No, you will only need to pay €50,- of reservation costs upon acceptance of the property, which will be deducted from the first month’s rent.

 • Can I obtain a rental property as a student?

  No, you can only rent a property with a sufficient level of income, in accordance with the income test, whereby a maximum of 2 incomes can be considered as a joint income. Nor can more than two tenants be registered at an address.

  Students can’t rent a property, unless these requirements have been satisfied. Third parties (parents) unfortunately can’t act as guarantors.

 • Where can I find the registration form?

  The registration form will be available online as soon as the project’s registration has started.

 • Where can I find an employer’s declaration?

  You can find a standard employer’s declaration here.

  Ask your employer to complete this and subsequently scan it. You can also print the form out on your employer’s letterhead if your employer doesn’t have a company stamp.

 • How are the apartments allocated?

  Depending on your preferences, the income requirements, availability, completeness of the form and the final credit check will all be used to allocate the properties to the most suitable candidate.

 • What is the rent increase?

  The owner can decide on his own annual rent increase in the private sector. This will be dependent on the market conditions. The contract will include a maximum, which the owner is not permitted to exceed. The maximum rent increase is CPI plus 5%.

 • What is the minimum rental period?

  The contract will be drawn up for a minimum of 25 months with a free break option for the tenant after 12 months.

 • Are there any service charges in addition to the rent?

  Yes, the advance service charges amount to €75,- per month.

  The service charges are in place to cover part of the costs for the common areas, maintenance of the outdoor area, cleaning entrances and stairs. These costs are paid for by the service charges. You will receive a separate statement and overview of this on an annual basis. The composition of the service charges is determined in a legal framework. You can find more information on the Government website.

 • What are the monthly energy costs?

  You will also need to take a number of other fixed charges into account, in addition to the rent and service charges. The individual energy costs are dependent on usage. You, as a tenant, will also need to pay taxes; water tax and waste tax, etc.

 • Can I park at my new property?

  There are a limited number of parking spaces underneath the building available for rent.

  The costs of a parking space are € 125,- per month exclusive ca. € 10,- servicecosts.

 • Renting is hassle-free! Why?

  You will know exactly where you are as a tenant. You can enjoy flexibility, you will have no unexpected charges, no financial risks and you will have a 1 month notice period after the first year of renting. Any major maintenance issues are at the owner’s expense.

Income and testing

 • How can I safely share my data? How can I protect my ID?

  A digital registration offers many advantages. You can instantly get started and you don’t need to make an appointment with an estate agent. This will save us both time and money. You won’t need to pay any registration fee or commission either. We will deal with your data with the utmost confidentiality. But there’s a great deal you can do yourself too. Don’t share login names and passwords with others.

  Make sure relevant information such as names and addresses remain visible when you produce copies or scans. It goes without saying you can’t delete relevant information on your bank statement. Mark all copies with “Intended for Gershwin rental property” with the date.

  Always cross out the social security number

  • The documents will be destroyed after the registration procedure.
  • We will ask you for a copy of your passport, identity card or residence permit before we can draw up a rental contract.
  • We will need to see your original ID document when signing the rental contract.

  Safe copy

  • Your proof of ID must be protected. We will not be able to accept non-protected proof of ID.
  • Make the social security number illegible.
  • Mark the ID with “Gershwin COPY”.
 • What are the income requirements?

  The basic income standard is 3.25 x the rent and is equal to the minimum gross monthly income. Holiday bonus and guaranteed end of year bonus / 13th month can be included.

  Do you want to rent with your partner?

  • A second income can be added for 50%, but the gross monthly income of your co-tenant has to be minimal 1,5x the monthly rent.
  • A second income can be added for 100%, but the gross monthly income of your co-tenant has to be minimal 1,5x the monthly rent. When this is your case, a deposit of minimal 3x the montly rent is applicable.

  The properties are all private sector rental properties for which no residence permit is required. However, the rentals are subject to income criteria and tests will be carried out. You may experience these as quite comprehensive, but they will guarantee both you and us a pleasant living environment.

 • Where can I send my documents?

  We only work digitally. You can upload your documents in your digital file.

  Make sure you provide clearly legible PDF files.

  Please don’t hesitate to contact us if you are less familiar with the digital registration process. We would gladly be of assistance. Please send an email to cruquius@wooove.nl.

  Will there be a co-tenant? You will both have your own login and password for the digital file.

 • Which documents do I need to upload?

  The income of the main and co-tenant must be demonstrated with documents.

  • Copy of ID, with crossed out/illegible social security number and marked as a copy.
  • Extract from the BRP population register, with personal data and historic address details.
  • Mortgage or landlord declaration (depending on your current home).

  Paid employment:

  • 3 most recent payslips, with crossed out/illegible social security number
  • Copy or selected bank statement, stating the bank number with your name and salary deposits
  • Recent employer’s declaration
  • Income declaration from the tax authorities (D-G form or IB 60)
   (online via my www.belastingdienst.nl)

  Independent:

  • Extract from the Chamber of Commerce
  • Profit and loss account of the most recent complete financial year (via a recognised administration office)
  • Income declaration from the tax authorities ( D-G form or IB 60)
   (online via my www.belastingdienst.nl)

  Pension/benefits:

  • Annual statement of your pension fund(s)
  • Income declaration from the tax authorities ( D-G form or IB 60)
   (online via my www.belastingdienst.nl)

Completion level

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven