cruquius amsterdam oost appartement huren

Inschrijving huurappartementen Cruquius

Dankjewel voor het bezoeken van onze pagina over huren in Cruquius. Hier vertellen we je graag meer over hoe je kunt inschrijven en welke criteria gelden. De appartementen zijn allemaal vrije sector huurappartementen waarvoor geen vestigingsvergunning nodig is. Wel zijn er inkomenscriteria en worden er toetsingen uitgevoerd. Wellicht ervaart u deze als veelomvattend, maar ze geven u en ons de waarborg voor een prettige woonomgeving.


 cruquius amsterdam oost appartement huren

Digitaal inschrijven

De digitale inschrijving voor Cruquius is vergelijkbaar met de papieren inschrijving die vaak gebruikt wordt. Maar door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen tijdens de inschrijving en je kunt alles vanuit huis organiseren.

De inschrijving bestaat uit 2 verschillende onderdelen. Het eerste is het digitale inschrijfformulier waarop je jouw persoonlijke gegevens en woningvoorkeuren opgeeft. Het tweede deel geeft je toegang tot het digitale dossier waar je documenten kunt uploaden die nodig zijn voor de inschrijving en toetsing. Hiervoor kun je jouw eigen kopieën, scans of digitale documenten gebruiken die op je computer staan. Gebruik hiervoor PDF-bestanden.


 cruquius amsterdam oost

Let op:

• Maak veilige kopieën van je documenten en ID kaart/ of paspoort:

• Schrijf op de kopie dat het een kopie is en vermeld de datum

• Schrijf op de kopie “Ten behoeve van huurwoning Cruquius”

• Haal het BSN-nummer op jouw paspoort en andere documenten door


 cruquius amsterdam-oost

Toetsing

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen van Cruquius dien je zelf een vast en voldoende inkomen te hebben. Een garantstelling van derden is niet toegestaan. Studeer je of zoek je een appartement om te huren met een vriend of vriendin? Dan kunnen we je helaas geen woning toewijzen in Cruquius. De inkomenseis die je kunt aanhouden om een appartement te huren is het volgende: Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,25x de maandhuur. Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.


 cruquius amsterdam oost appartement huren

Wil je samen met je partner huren? Dan geldt het onderstaande:

• Het tweede inkomen kan voor de helft worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen.

• Het tweede inkomen kan volledig worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen. In dit geval is tevens een waarborgsom van tenminste 3x de maandhuur (kale huurprijs + voorschot servicekosten) van toepassing.

Is jouw / jullie bruto maandinkomen lager, dan kunnen we helaas geen woning aan je toewijzen en dan hopen we van harte dat je snel een passende woning zult vinden. Is jouw inkomen voldoende om in aanmerking te komen voor een van de appartementen? Lees dan verder in de volgende handleiding. We leggen je precies uit hoe de inschrijving verder in zijn werk gaat!

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven