Image

Ondernemen Sigma

Te koop: 1.375 m2 monumentale creatieve bedrijfsruimte en casco woningen op eigen grond!

Ben jij een ondernemer, locatiemanager van een groot bedrijf of investeerder in bedrijfsruimtes? Dan is Cruquius én het historische Sigma terrein, de kans voor jou. De voormalige Sigma-fabriek in Amsterdam-Oost wordt gerenoveerd en in dit gemeentelijke monument komt 1.375 m2 (VVO) creatieve bedrijfsruimte beschikbaar. Behalve bedrijfsruimtes zijn er zelfs casco woningen beschikbaar. Meer weten? Lees snel verder.

Het industriële erfgoed van Sigma

Eén van de bijzonderste plekken op Cruquius is het oude Sigma-terrein. Dit deel van Amsterdam in het Oostelijk Havengebied vertegenwoordigd een stukje industrieel erfgoed, want hier huisvestte vroeger de verffabriek van Sigma. Dat karakter zie je straks helemaal terug in de gerestaureerde, monumentale panden.

Je vindt het oude Sigma-terrein aan de zuidzijde van Cruquius. Bij het haventje en de sluis, aan de kant van de Indische buurt en het Flevopark. Het Sigma-terrein wordt her-ontwikkeld én behalve dat er woningen worden toegevoegd, komt er ook 1.375 m2 (VVO) creatieve bedrijfsruimte te koop beschikbaar.

 Image

Monumentale commerciële ruimte op eigen grond!

De bedrijfsruimten die te koop staan, bevinden zich in gebouw 2.2 A; het krachtige monumentale Sigma gebouw. De historische bestaande bouw, van de begane grond t/m 3e verdieping, wordt op dit moment geheel gemoderniseerd. De gevel van het gemeentelijk monument wordt opgeknapt en waar nodig hersteld, maar ook de stalen kozijnen worden gerenoveerd en voorzien van nieuwe beglazing. Helemaal bijzonder: je koopt eigen grond, dus geen erfpacht!

 Image

Bovenop dit monumentale deel komen twee nieuwe verdiepingen, namelijk verdieping 4 en 5.  In de nieuwe verdiepingen worden twee of drie penthouses gerealiseerd.

Aangeboden bedrijfsruimten

Er zijn 4 verdiepingen in de verkoop, met verschillende afmetingen, waarbij de hoger gelegen verdiepingen allemaal bereikbaar zijn met de lift. De verdiepingen zijn afzonderlijk, maar ook allemaal in één keer te koop. Er zijn 3 parkeerplaatsen bij te kopen. Het is mogelijk om extra parkeerplaatsen bij te huren op 100 meter van het kantoor. De oplevering staat gepland op eind 2020 of begin 2021. Hieronder een overzicht van de vierkante meters én de vanaf prijs (inclusief eigen grond!):

 • Begane grond   303 m2 (VVO) – vanaf €1.515.000,- (ex btw, ex k.k)
 • 1e verdieping    366 m2 (VVO) – vanaf €1.850.000,- (ex btw, ex k.k.)
 • 2e verdieping    369 m2 (VVO) – vanaf €1.880.000,- (ex btw, ex k.k.)
 • 3e verdieping    339 m2 (VVO) – vanaf €1.745.000,- (ex btw, ex k.k.)

Twee woonlagen beschikbaar

Behalve investeren vanuit het ondernemersperspectief is het ook nog mogelijk om de 4e en 5e verdieping van dit monumentale pand te betrekken bij de koop. Deze verdiepingen hebben een woonbestemming. Niet gek, want met dit unieke (rondom) uitzicht in Amsterdam-Oost kun je hier prachtig wonen. Beide etages worden gelardeerd door prachtige ruime buitenruimtes en raampartijen van vloer tot plafond. Het is mogelijk om hier 3 woningen te creëren en beide verdiepingen worden casco opgeleverd. En ook hier geldt: geen erfpacht. Zie jij jezelf al ondernemen én wonen in dit prachtige en monumentale pand? Geef dat bij je inschrijving hieronder aan.

 • 4e verdieping (woonbestemming)
 • 5e verdieping (woonbestemming)

 Image

Het proces

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in door onderstaand formulier in te vullen. Na de inschrijving ontvang je alle aanvullende informatie, zoals de verkooptekeningen en een technische omschrijving, via de mail. Na inschrijving wordt je uitgenodigd voor een bezichtingsronde. In totaal worden er 2 bezichtigingsrondes georganiseerd, zodat je de Sigma-locatie rustig kunt bekijken. De exacte data van de bezichtigingsrondes worden later bekend gemaakt – ga dus vooral zelf al eens een rondje lopen in het gebied.

Na de bezichtigingsrondes krijgen geïnteresseerden de kans een bod te doen en hun plannen met het gebouw te presenteren middels een document van maximaal 3 pagina’s op a4 formaat. Het is mogelijk om een plan in te dienen per verdieping, maar ook voor alle verdiepingen in één keer.

Vragen

Mochten er vragen of opmerkingen zijn? Deze kun je stellen aan Job Koop. Hij is het makkelijkst te bereiken via job@mooilostop.nl.

Samengevat:

 • Creatieve bedrijfsruimtes in oude Sigma-fabriek op Cruquius in Amsterdam Oost te koop
 • Een historisch en gemeentelijk monument met in totaal 1.375 m2 (VVO) bedrijfsruimte
 • Mogelijkheid tot extra aankoop van woningen
 • Gaat per verdieping of in één keer in de verkoop
 • Grond gebonden én op eigen grond
 • Wordt gerenoveerd (casco) opgeleverd
 • Oplevering eind 2020 – begin 2021

Vraag meer informatie aan en schrijf je in


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

De locatie

Cruquiuseiland is uniek. Deze locatie in Amsterdam-Oost transformeert van een voormalige industriële zone naar een nieuw en levendig woon- én werkgebied. De Sigma-verffabriek, Huisje Insulinde met het pompengebouw en het Ketelhuis laten je het rauwe, maritiem-industriële randje van vroeger zien. Verder is Cruquius vooral een moderne Amsterdamse buurt met verrassend goede voorzieningen en fijne hotspots. Genieten aan het water, ontspannen op het terras. Bruisend Cruquius heeft een aantal heel bijzondere plekken aan het water of bij het groen.

Zij gingen je al voor

Je bent niet eerste die hier gaat ondernemen. Eind 2017 werden de eerste ruimtes opgeleverd. Amvest – investment manager en ontwikkelaar van woongebieden – heeft het kantoor met 90 man personeel naar Cruquius verhuisd. Ook Brouwerij Bruut vond hier zijn plek. En dan hebben we het nog niet over de dansschool, de tandarts en alle andere creatieve bedrijven in het gebied. Hieronder een greep uit de bedrijven:

Moroso
Apto Architects
Amvest
Cruquius Local
Studio Henk
Design Post
Greatstudios
Brouwerij Bruut
The Scent Company
Office Consign
Architectural Materials Amsterdam 
Carhartt
De Haaien
LEVS Architecten 
Hammerfest 

Ben je geïnteresseerd in ondernemen op Cruquius? Vul dan snel het bovenstaande formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Job Koop via job@mooilostop

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven