Het Ketelhuis

Wil jij je stempel drukken op een historisch gebied die barst van potentie? Dan is Het Ketelhuis in Cruquius (Amsterdam-Oost) wellicht iets voor jou. Wij zoeken een ondernemer die dit bijzondere gebouw een tweede leven wil geven.

In het kort:

Oppervlakte: 256 m2
Huurprijs: €225 per m2 excl. btw en servicekosten
Oplevering: 1 juli 2019
Beoogde functie: Publiek
Omgeving: KRUX en Cruquius Local

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Een rijke geschiedenis

Het pompengebouw en ketelhuis waren erg belangrijk voor Insulinde. De kostbare kokosolie werd via het pompengebouw overgepompt naar het ketelhuis. Daar werd de kokosolie opgeslagen totdat deze verder kon worden gedistribueerd. Uiteindelijk werd de olie verwerkt te tot onder andere margarine.

De twee panden hebben na de val van Insulinde nog dienst gedaan als tankruimtes, kantoren en laboratoria. Het ketelhuis is vandaag slechts een schaduw van het indrukwekkende gebouw dat het vroeger was. Maar gelukkig komt daar verandering in. Het ketelhuis wordt volledig opgeknapt en biedt ruimte voor een waardevolle verrijking van het Cruquiusgebied. Wie weet wel jouw onderneming!

In goed gezelschap

Cruquius is volop in ontwikkeling. Een plek in dit opkomende gebied, betekent dan ook dat je in goed gezelschap vindt. Het populaire Brouwcafé BRUUT is je directe buur, maar er zijn ook diverse andere ondernemers die hun weg hebben gevonden naar dit gebied. Neem bijvoorbeeld het all day restaurant Cruquius Local. Goed om te weten: qua horeca is Cruquius inmiddels voorzien. Andere initiatieven zijn meer dan welkom!

Vraag nu meer informatie aan

Denk jij nu: ‘Dit ligt helemaal in mijn straatje!’? Laat je gegevens dan hieronder achter om meer informatie te ontvangen.


 vogelvlucht cruquius

Over Cruquius

Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost transformeert van een voormalige industriële zone naar een nieuw en levendig woon- én werkgebied. Gevarieerde architectuur wordt afgewisseld met gerestaureerde historische gebouwen. Er is veel aandacht voor groen, biodiversiteit en duurzaamheid. Combineer dit met de prachtige historie, de bereikbare ligging en de nieuwe boardwalk aan het water en je wordt direct enthousiast.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven