Image

“Alles zit om de hoek”

Kuno (35) woont met zijn vriendin en dochter van 15 maanden inmiddels alweer twee jaar met plezier in Cruquius. "Er zijn nog veel dingen die je herinneren aan hoe het hier vroeger was."

Kuno en zijn vriendin woonden aanvankelijk in een huurhuis op de Ringdijk in Amsterdam. Ondanks dat ze het hier heel fijn hadden, waren ze nieuwsgierig of er een mogelijkheid was om samen iets te kopen. “We vonden het idee van een nieuwbouwhuis fijn en zijn bij verschillende projecten gaan kijken. Uiteindelijk kwamen we uit bij de projecten Amstelkwartier en Cruquius”, vertelt Kuno. “We hebben ons bij beiden projecten ingeschreven en hadden heel erg mazzel, want we werden bij allebei ingeloot.”

Veel voordelen

Uiteindelijk hebben de twee voor Cruquius gekozen. “Er zaten meer voordelen aan dan bij het Amstelkwartier. Onze woning in Cruquius heeft meer vierkante meters, de prijs was aantrekkelijker én het huis werd eerder opgeleverd. Het Amstelkwartier was ook mooi, maar het is niet te vergelijken met onze woning in Cruquius. Door de schuine hoeken hebben we twee terrassen: een groot terras aan de ene zijde en aan de andere zijde een iets kleinere.”

 Image

Het gezin woont inmiddels alweer twee jaar in fase 1.1 en voelen zich duidelijk op hun plek. “Er zijn veel jonge stellen en gezinnen met kleine kinderen. Het is ontzettend fijn dat je deze ervaring met buren kunt delen en de kinderen ook elkaar hebben. Er wordt ook een school gebouwd, dus ik denk dat het wel een close clubje wordt”, grinnikt hij.

Bijzonder gebied

Het gebied is natuurlijk an sich al bijzonder, omdat het vroeger een heel andere bestemming had dan wonen. Kuno: “De oude elementen zijn nog steeds te zien. Op de kade zie je blokken waar de kranen liepen, er staan nog grote oude bomen en zo zijn er nog wel meer dingen die je herinneren aan hoe het hier vroeger was. Ook vind ik het tof dat Cruquius op een eiland is gebouwd, en we dus veel water om ons heen hebben. Ik doe zelf aan waterpolo en kan me geen fijnere omgeving wensen. Zomers is het heerlijk om op over boardwalk langs het water te lopen, zonnen of zwemmen.”

 Image

Alles om de hoek

Het is duidelijk dat Kuno en zijn gezin hier met veel plezier wonen. “Het is een mooie bestemming en ik vind de stijl waarin de huizen gebouwd zijn erg bijzonder. Het is nieuw, mooi, strak en er is veel groen”, aldus Kuno. Zijn favoriete plek in Cruquius? “Dat is toch wel mijn eigen terras die grenst aan de binnentuin. Ik vind het altijd heel gezellig als mensen langslopen en even een praatje maken of wanneer fietsers enthousiast reageren.”

 Image

Kuno is ook erg te spreken over de omgeving van Cruquius: “We hebben hier alles. Bij Cruquius Local halen we weleens een lekkere hamburger en voor de lockdown bij Brouwcafé Bruut een biertje. Voor de kleine meid zit er een speelplaats in de buurt. Kortom: alles zit om de hoek.”

Lijkt het jou ook heerlijk om in Cruquius te wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven