Image
scroll down

Unieke plek in Amsterdam-Oost

Cruquius is een stadseiland in Amsterdam-Oost, aan de schitterende Entrepothaven. Een unieke plek waar je kunt wonen, werken en ondernemen. En vooral geniet van een ontspannen eilandleven, met eigenwijze horeca, een supermarkt en een sportschool waar je gemakkelijk naartoe wandelt. De sfeer is ongedwongen en persoonlijk, maar ook dynamisch met volop creatieve bedrijvigheid van lokale ondernemers. Het leuke is dat je hier echt een eigen plek hebt, maar wel zo in de Indische buurt bent. Bovendien is het maar 10 minuten fietsen naar het centrum van Amsterdam.


 Image

 Image

Amsterdam-Oost

Van het bruisende Javaplein tot het majestueuze Tropenmuseum: Amsterdam-Oost is divers en kenmerkt zich door groen en culturele bezienswaardigheden. Deze verborgen parel heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot een ware broedplek voor ondernemers en bijzondere initiatieven. Hierdoor is een interessante mix ontstaan tussen moderne clubs en cafés en traditionele Turkse bakkerijen en Surinaamse supermarkten. Picknicken in het Oosterpark is leuk, maar een wandeling aan de Entrepothaven is ook echt een aanrader.


 Image

 Image

 Image

Hotspots in Oost

Dat Oost een plek vol potentie is, blijft ook niet bij ondernemers onopgemerkt. Shop de mooiste interieuraccessoires bij Things I Like Things I Love (Javastraat 75A) of verorber met je collega’s een gezonde lunch bij Cruquius Local (Metselstraat 44). Maar er komt meer bij! Ook in Cruquius zullen er talloze initiatieven worden geopend. Denk bijvoorbeeld aan een bakker, lunchroom of een hip koffiezaakje. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een drogisterij of boekenwinkel. Ben jij zelf een ondernemer? Je vindt hier meer informatie over ondernemen op Cruquius.


 Image

Overal dichtbij

Woon je in Cruquius, dan lijkt een auto overbodig. Zo sta je met de fiets binnen 10 minuten in het centrum van Amsterdam. De tramhaltes Flevopark en Insulindeweg bevinden zich eveneens op wandel- en fietsafstand van het gebied. Staat je bolide toch ongeduldig te ronken op één van de ondergrondse parkeerplaatsen? Stap snel in, want Cruquius is zeer centraal gelegen ten opzichte van de belangrijkste uitvalswegen. Zo rijd je binnen 6 minuten op de ring A10, binnen 8 minuten op de A1 richting Hilversum, binnen 10 minuten op de A2 richting Utrecht en binnen 13 minuten op de A8 richting Zaandam. Voor de bewoners van Cruquius is er de mogelijkheid om met een abonnement te parkeren in parkeergarage Parking Cruquius

Lees meer over parkeren in Cruquius


 Image

 Image

Meer lezen?

Meer lezen over hoe het is om te wonen in Cruquius en over de leuke hotspots die er te vinden zijn? Zo vertelt bewoner Kuno hoe hij uiteindelijk voor Cruquius koos. En Julia vertelt hoe zij de eerste tandartsenpraktijk in Cruquius oprichtte. Lees het op de blog!

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven