Image

Maximaal wooncomfort op minimale meters

Tiny Lofts

Een betaalbare nieuwbouw koopwoning in Amsterdam was lange tijd een utopie. Met de nadruk op ‘was’, want op Cruquiuseiland hebben we een nieuw woonconcept neergezet. Vanuit de gedachten om maximaal wooncomfort te bieden op circa 24 tot 30 m² is de Tiny Loft ontstaan. Een appartement met slimme indeling en hybride meubilair, zodat je ruimte hebt op de plekken waar je op dat moment bent. Wij vertellen je graag meer over dit unieke concept op Cruquiuseiland.

Alle Tiny Lofts zijn inmiddels verkocht. De verkoop van de woningen vond plaats op basis van toewijzing, zoals van tevoren al bekend was gemaakt. Mensen die voldeden aan bepaalde criteria, kregen voorrang bij de toewijzing. Criteria waren onder andere dat de bewoner een maatschappelijk beroep uitoefent en dat de leeftijd van de bewoner tussen de 20 en 35 jaar is.


 Image

 Image

Slim wonen op een toplocatie in Amsterdam

Aan de Cruquiusweg, ter hoogte van de Bottelarijstraat, komt het wooncomplex met 52 Tiny Lofts. Op de begane grond van het complex is ‘de koelkast van de wijk’ beoogd: een kleine stadssupermarkt waar de bewoners even wat verse olijven halen, een maaltijdsalade, fles wijn of wat lekkers voor het ontbijt.

Om de hoek ligt het levendige hart van Cruquius met het Pompengebouw, het Huisje Insulinde en het Ketelhuis met gezellige horeca en de natuurspeeltuin. De oorspronkelijke bebouwing is gerenoveerd en herbouwd met speciale aandacht voor het behoud van de karakteristieke details en het exotische verleden. Straks zit je hier heerlijk op het terras met een koffietje, biertje of wijntje.


 Image

 Image

 Image

 Image

Een uniek concept

De Tiny Lofts zijn uniek. De woningen worden compleet opgeleverd voorzien van: een vloerafwerking, geschilderde wanden, keuken, kasten tot een bedmeubel en een complete badkamer. De kleur van het hybride meubilair wordt door de bewoner zelf uitgekozen. Net zoals o.a. de gewenste kleur vloer, de kleur van het aanrechtblad, de keukenkastjes, de vloer- en wandtegels in de badkamer tot de kleur van de wastafelmeubel. Door de hoogte te benutten en wanden en meubels beweegbaar te maken, is de ruimte altijd zo slim mogelijk te gebruiken.

Nu al even binnen kijken?

Nu al binnen kijken in een Tiny Loft? Dat kan! Anne nam een kijkje en maakte een vlog. Kijk je mee?

Smart ingedeelde loft met hybride meubilair

De indeling van elke Tiny Lofts is bijna identiek. Als je binnenkomt, heb je aan de ene kant de badkamer en aan de andere kant het bedmeubel met daaronder een vaste kast, je koelkast, ruimte voor je wasmachine, twee uitschuifbare kledingkasten en 1 m³ verborgen bergruimte.

Tegen de badkamer is het vaste keukendeel geplaatst met een spoelbak, vaatwasser, combi-magnetron, kookplaat en afzuigkap. Daarnaast is er een verschuifbaar deel, waardoor de keuken volledig afsluitbaar is als je hem niet gebruikt. Dus, dat betekent extra ruimte in de woonkamer! De koelkast bevindt zich onder het bedmeubel, dus hier kun je altijd bij.


 Image

Voor iedereen een buiten

Alle bewoners kunnen straks gebruik maken van de gemeenschappelijke buitenruimte. Elke verdieping heeft een terras van circa 9 m² op het zuiden. Dat neemt niet weg dat de meeste Tiny Lofts beschikken over een Frans balkon. De appartementen aan de westzijde op de 6e verdieping hebben zelfs een eigen terras. Hier zit je fantastisch in de avondzon.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven