Image

Bewoners aan het woord

Is het de plek, het groen in de wijk, het uitzicht, de indeling van het appartement of de architectuur? Elke bewoner heeft zo zijn eigen redenen. Dat maakte ons nieuwsgierig. Daarom hebben we diverse Cruquius bewoners geïnterviewd. Lees hun verhalen hier!


 Image

 Image

 Image

“Cruquius combineert de levendigheid van het centrum met de rust van een eiland.”

Nestelend tussen het water en de bruisende stad Amsterdam, vond Danny in 2021 zijn nieuwe thuis op Cruquiuseiland. Als accountmanager bij een online marketingbureau waardeert hij de nabijheid van het centrum, maar het is de unieke charme van Cruquius die hem echt heeft veroverd.

Lees het interview met Danny hier


 Image

 Image

 Image

“Het bruisende van het centrum heb ik meegenomen naar de haven.”

Rob Thijs, freelance vormgever, is geen vreemdeling voor het stadsleven. Na bijna negen jaar midden in de actie op de Zeedijk te hebben gewoond, besloot hij op zoek te gaan naar een plek die meer rust en stilte biedt. De keuze viel op Cruquius.

Lees het interview met Rob hier


 Image

 Image

 Image

“Ik kan overal op de fiets naartoe.”

Chris verruilde de Bulgaarse bergen voor stadseiland Cruquius. Ze woont nu samen met haar vriend Coen, pasgeboren zoon Billie en hond Pavla in een huurappartement op Cruquius. “Heel veel mensen wonen hier pas net en dat doet iets met de sfeer. Het is heel gezellig.”

Lees het interview met Chris hier


 Image

 Image

 Image

“Het gebied is heel open, weids en licht.”

Waarom het oog van Bart op Cruquius viel? Bart: “Op de eerste plek omdat ik Amsterdam-Oost een heel fijne plek vindt. Het past bij me. Het is ruimtelijk, rustig en de mensen zijn voor mijn gevoel relaxter.” De verbinding met het water gaf de doorslag. De kade met de vlonder in het water is volgens de Amsterdammer misschien wel de grootste pré aan Cruquius. In de zomer neemt hij hier naar eigen zeggen regelmatig ‘een duikie’. “En laten we eerlijk zijn: zeggen dat je op Cruquiuseiland woont, klinkt ook wel lekker exotisch”, zegt Bart lachend.

Lees het interview met Bart hier


 Image

 Image

 Image

“Het is heel gaaf om te wonen op een locatie die nog volop in ontwikkeling is.”

Liefde voor het water, een comfortabele en zonnige nieuwbouwwoning én avontuur. Dat zijn de belangrijkste dingen die Vincent en Dorien hebben doen overtuigen om samen met hun gezin naar Cruquius te verhuizen. “Wat zijn wij blij dat we hier nu wonen!”

Lees het interview met Vincent en Dorien hier


 Image

“Alles zit om de hoek.”

Kuno (35) woont met zijn vriendin en dochter van 15 maanden inmiddels alweer twee jaar met plezier in Cruquius. “Er zijn nog veel dingen die je herinneren aan hoe het hier vroeger was.”

Lees het interview met Kuno hier


 Image

“Het is bijzonder om Cruquius te zien groeien.”

Ann-Christine (50) is vanuit Zweden voor de liefde verhuisd naar Amsterdam. Het stel woont samen met hun twee kinderen met veel plezier in Cruquius. “In Zweden heb je heel veel water en groen. Gelukkig kan ik op deze plek in Amsterdam hier ook van genieten.”

Lees het interview met Ann-Christine hier


 cruquius bewoners ronny ervaring woonervaring

“Het concept sprak ons direct aan.”

Na ruim 30 jaar in de Jordaan te hebben gewoond, kozen Ronny Gerben (67) en haar man voor Cruquius. “De rijke historie maakt Cruquius een bijzondere woonplek.”

Lees het interview met Ronny hier


 cruquius bewoners interview

“We genieten van de ruimte!”

Toen Pieter en Rifka Oosterhof op zoek waren naar een grotere woonruimte in Amsterdam-Oost stuitten ze op Cruquius. Nu wonen ze hier met hun drie zoons. “Toen de verkoop van start ging, hebben we onszelf direct ingeschreven.”

Lees het interview met Pieter en Rifka hier


 Image

“Het klopte voor ons meteen.”

Jarno van Veldhuisen (40) en Robert Loesberg (39) wonen inmiddels al ruim 10 jaar in Amsterdam. Toen ze op zoek waren naar een ruimere woning met een grote buitenruimte ontdekten ze Cruquius. “Het terras is echt een showroom geworden.”

Lees het interview met Jarno en Robert hier


 laura wetsels cruquius aan het woord

“Het gebied is ruim opgezet, maar toch erg knus.”

Elke maand gaan we op de koffie bij een Cruquiusbewoner. Ditmaal stonden we op de stoep bij Laura Wetsels (30) die samen met haar man, zoontje én met een kind op komst haar plek heeft gevonden in één van de eerste fases van Cruquius. “We zitten hier zo op onze plek dat we nu ook een huis hebben gekocht in dit gebied”

Lees het interview met Laura hier


 sabine te woerd cruquius 1.2 cruquius aan het woord

“De woningen zijn ruim met voldoende aandacht voor buiten.”

Sabine te Woerd (46), haar man Mark Teon A Tsien (50) en kinderen waren één van de eersten die in Cruquius kwamen wonen. Na meermaals te zijn verhuisd, vonden ze hun thuishaven in Cruquius 1.2. “Het is heerlijk om aan het water te wonen!”

Lees het interview met Sabine hier

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven