Image

“Het bruisende van het centrum heb ik meegenomen naar de haven."

Rob Thijs, freelance vormgever, is geen vreemdeling voor het stadsleven. Na bijna negen jaar midden in de actie op de Zeedijk te hebben gewoond, besloot hij op zoek te gaan naar een plek die meer rust en stilte biedt. De keuze viel op Cruquius.

“De Zeedijk was en is een geweldige plek om te wonen, maar in 2020 kwamen er als proef drie studenten met elk een sleutelberoep boven me wonen. Superleuke mensen die absoluut de plek verdienden, maar de herrie en chaos in een gehorig pand werd me iets te intens”, lacht Rob. “Ik had eerder al vaak rondgewandeld in Cruquius, omdat ik het een mooi gebied vind. Dus toen ik zag dat er studio’s beschikbaar waren, heb ik mijn kans gegrepen. Ik kreeg mijn eerste keuze direct toegewezen.”


 Image

 Image

 Image

Minimalistische meubels, persoonlijke accenten

Rob woont nu in een ruime studio op de bovenste verdieping van Cruquius 1.4. Net boven The Harbour Club. De inrichting van zijn woning is een mix van minimalistische meubels en persoonlijke accenten. “De keuken is L-vormig dat hierdoor lijkt op een bar. Verder vind je hier een mix van moderne items en spullen uit mijn verleden. Zoals mijn draaitafels en platen die ik nooit weg kon doen. Mijn vriendin werkt bij Lego, en daardoor staan er ook veel Lego creaties in huis,” vertelt hij.


 Image

Herinnering aan de haven

De overgang van een oud, gehorig huis naar een gloednieuwe studio was volgens Rob een verademing. “In het verleden woonde ik vaak in verouderde panden die slecht waren geïsoleerd. Hier geniet ik echt van de voordelen van nieuwbouw. Zoals minimale stookkosten en geen geluidsoverlast.”

Al heeft Rob zijn stadse roots niet volledig achter hem gelaten. “De beste beslissing die ik heb gemaakt, is om Philips Hue-verlichting te installeren. Kleuren kiezen voor muren heb ik overgeslagen omdat het zo definitief is, ik kan nooit kiezen. Zodra het avond wordt, wissel ik gewoon van licht. Het bruisende van het centrum heb ik daarmee ook een beetje meegenomen naar de haven.”


 Image

Ontwikkelingsfase

Het Cruquius gebied, overwegend rustig en kalm, bevindt zich volgens Rob nog in een ontwikkelingsfase. “Dit gebied moet qua identiteit zijn weg nog een beetje vinden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt. Ik ga nu vaak naar het Flevopark, en soms naar KRUX of restaurant Oceaan aan de overkant van de haven. Boulderhal Monk in noord is met de pont ook goed bereikbaar. Ik merk wel dat ik nog vaak richting de gevestigde buurten ga. Op Cruquius moeten een aantal dingen nog vorm krijgen en dat heeft tijd nodig. Gelukkig is alles heel dichtbij.”


 Image

Bruisende community

Ondanks de voortdurende ontwikkeling, ziet Rob veel potentieel in Cruquius. “Ik vind het leuk om te zien hoe alles zich ontwikkelt. Er wordt veel georganiseerd door LIVINN, zoals buurt clean-ups, een initiatief van bewoners en gefaciliteerd door LIVVIN, en natuurlijk de nieuwjaarsduik en het running dinner. Ik ben zelf ook bezig met het opzetten van een project om samen met lokale ondernemers nieuwe ideeën op te starten. Wonen in een nieuwe buurt met overal water en hier en daar een rellende meerkoet helpt enorm qua inspiratie, maar ook om te resetten. Het is een klein paradijsje aan de rand van de stad.”

Wil je geen enkel nieuws over Cruquius missen? Schrijf jezelf dan in voor onze nieuwsbrief.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven