cruquius bewoners ronny ervaring woonervaring

Ronny: "Het concept sprak ons direct aan"

Na ruim 30 jaar in de Jordaan te hebben gewoond, kozen Ronny Gerben (67) en haar man voor Cruquius. “De rijke historie maakt Cruquius een bijzondere woonplek.”

“Mijn man en ik woonden inmiddels al ruim 30 jaar in de Jordaan”, vertelt Ronny. “De buurt veranderde steeds meer, en dat was voor ons de reden om te verhuizen. We woonden zelf destijds in een oude woning en daarom sprak nieuwbouw ons wel aan.” Tijdens een online zoektocht stuitten ze op Cruquius en schreven ze zichzelf direct in.

 cruquius bewoners ronny ervaring woonervaring

Rijke historie

Wat trok de twee over de streep om voor Cruquius te kiezen? “Dit waren verschillende redenen”, aldus Ronny. “Op de eerste plek sprak het concept van dit gebied ons aan. Het feit dat Cruquius een rijke historie heeft en een voormalig industriegebied is, vonden we allebei bijzonder. Maar zeker ook de verbinding met het water.”

 cruquius bewoners ronny ervaring woonervaring

Duurzame woning

Ronny geniet naar eigen zeggen dan ook enorm van de luxe die hun woning biedt. “Het woont hier erg comfortabel. Onze woning is van alle gemakken voorzien: vloerverwarming, dubbel glas… Het is echt een duurzame woning. Heel iets anders dan we gewend waren, natuurlijk.”

 cruquius bewoners ronny ervaring woonervaring

Rust

Nog een groot contrast voor Ronny in vergelijking met de Jordaan: de rust. “Het is een rustige wijk, wat erg fijn is”, vertelt Ronny. “Natuurlijk kennen we de buren, maar verder doet iedereen hier vooral z’n eigen ding. Dat is prima.”

 cruquius bewoners ronny ervaring woonervaring
 cruquius bewoners ronny ervaring woonervaring

In ontwikkeling

Verder is Ronny de buurt nog écht aan het verkennen. “We wonen hier pas een jaar, dus écht favoriete plekken hebben we nog niet. We zijn het nog aan het verkennen. Ik ben benieuwd hoe het gebied zich nog verder gaat ontwikkelen. ”

Wil jij ook graag in Cruquius wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven