cruquius bewoners interview

Pieter & Rifka: "We genieten van de ruimte!"

Toen Pieter en Rifka Oosterhof op zoek waren naar een grotere woonruimte in Amsterdam-Oost stuitten ze op Cruquius. Nu wonen ze hier met hun drie zoons. “Toen de verkoop van start ging, hebben we onszelf direct ingeschreven.”

“We woonden al tijden met veel plezier in Amsterdam-Oost”, vertelt Rifka. “We wilden graag wat groter wonen, maar liever niet de buurt verlaten. Toen stuitte Pieter op Cruquius.”

 cruquius bewoners interview

Wandelend naar het werk

“Toen het gebied nog werd gebouwd, reed ik regelmatig voor mijn werk langs dit gebied”, aldus Pieter. “Het was nog lang onduidelijk wat er precies zou worden gebouwd. Toen de verkoop van start ging, hebben we ons  direct ingeschreven. Nu kan ik zelfs fietsend naar mijn werk!” Rifka heeft het zelfs nog beter getroffen: “Het is voor mij vanuit onze woning nog geen vijf minuten wandelen naar mijn werk: ideaal!”

 cruquius bewoners interview

Ruimte

Wat wonen in Cruquius voor hen zo fijn maakt? “De ruimte die het gebied biedt”, vindt Pieter. “We hebben drie jongens en het is fijn dat ze hier –zeker voor Amsterdamse begrippen- veel buitenruimte hebben.” Ook vinden de twee het fijn dat ze vanuit Cruquius ook zo nu en dan hun oude wijk kunnen opzoeken. Rifka: “Je bent zo in de Javastraat, waar we graag winkelen. Ook de snelweg is om de hoek.”

 cruquius bewoners interview
 cruquius bewoners interview

Genieten van de zon

De twee zijn zeker niet op de laatste plek zeer te spreken over de opzet van het gebied. “Het is misschien een nieuwbouwwijk en ze zijn nog volop aan het bouwen, maar zo ervaren we het niet”, vertelt Rifka. “Er is al veel groen en de fases die er al zijn, zijn écht af.” Pieter en Rifka genieten dan ook zonder twijfel van hun woning in Cruquius. Pieter: “We kunnen vanaf ons balkon de gehele dag van de zon genieten. Ook zitten we graag op het terras van Bruut Bier, terwijl onze jongens spelen in de speeltuin. Heerlijk!”

Wil jij ook graag in Cruquius wonen? Je vindt hier een overzicht van het beschikbare woonaanbod. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox. Waar je ook bent.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven