Image

“Hier kun je alle wegen nog bewandelen”

In het hart van Cruquius, aan Cruquiusweg 61, vind je sinds september 2019 het Niu Fender Hotel. Gastvrijheid staat voorop, aldus hotelmanager Ramon van Dijk. Niet alleen voor hotelgasten, maar zeker ook voor bewoners uit de nieuwe wijk. “We willen de huiskamer van Cruquiuseiland worden.”

De naam ‘Niu Fender’ is zeker niet willekeurig gekozen. “De naam ‘Fender’ betekent ‘Boeg van een schip’. Geheel passend bij dit historische havengebied”, aldus Van Dijk. “Dit thema is hiermee de rode draad van de inrichting van ons hotel.”

Met 246 kamers, een bar, restaurant met uitzicht op het water én -zeer binnenkort- ook een terras, zet het Niu Fender Hotel koers om een belangrijke hotspot te worden in het gebied. “Veel kamers kijken uit op de Entrepothaven. Ook vanuit ons restaurant op de zevende verdieping heb je schitterend uitzicht op het water. Als ik ergens niet uitkom, vind ik het weleens fijn om daar naar buiten te turen. Niet snel daarna vind ik een oplossing voor het probleem.”

 Image

Een gebied met mogelijkheden

Of het niet spannend was om in een nieuw gebied te vestigen? Van Dijk: “Voor ons was dat juist dé reden om ervoor te gaan. Een gebied in ontwikkeling biedt altijd mogelijkheden. Een hotel in een bestaand centrum kun je niet meer kneden. In Cruquius kun je alle wegen nog bewandelen. Je kunt het middelpunt zijn. De huiskamer van bewoners. Dat is ook zeker wat we willen teruggeven aan het gebied.”

 Image

Van Dijk kijkt er dan ook naar uit om kennis te maken met de buren. “Je merkt op dit moment echt een tweedeling tussen oude en nieuwe bewoners. De mensen die wachten op hun nieuwbouwwoning zijn erg positief. Hun woning is nog niet opgeleverd, ze willen alvast kennismaken met de buurt en het hotel biedt hen een veilige thuishaven. De mensen die hier al wat langer wonen, moeten ons nog leren kennen. Zij zijn eerder bang voor overlast en bussen met toeristen met rollende koffers over straat. Die mensen zou ik graag beter leren kennen. We zijn er juist ook voor hen.”

Laagdrempelig

Als Van Dijk The Niu Fender in enkele woorden zou moeten inschrijven, is het ‘jong, snel, wild’. “We zijn geen ultraluxe, afstandelijk vijfsterrenhotel. We zijn een leuk, hip en toegankelijk viersterrenhotel”, aldus Van Dijk. “We vinden het belangrijk om laagdrempelig te zijn. Of mensen nu op zoek zijn naar een overnachtingsplek voor familie, een plek om een diner te organiseren of een bijeenkomst van de VVE: vrijwel alles is mogelijk. We hebben uiteenlopende ruimtes en catering mogelijkheden beschikbaar.”

 Image

 Image

Wat Cruquius bovenal een aantrekkelijk gebied maakt voor het hotel, is de bereikbaarheid. “We zitten op een heel rustige plek, waar weinig verkeer langsrijdt. Voor Amsterdamse begrippen vind je hier goede, betaalbare parkeermogelijkheden onder het hotel. Als je een bootje hebt, kun je zo aanmeren. En bovendien is het openbaar vervoer dichtbij. Ook verhuren we fietsen waarmee je binnen 15 minuten in hartje centrum bent. Het Niu Fender Hotel is het middelpunt van een prachtig nieuw stadseiland.”

Lijkt het jou ook leuk om te ondernemen in Cruquius? Bekijk de ondernemen pagina voor meer informatie. Niets missen? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven