Image

The Set: een duurzame beautysalon geïnspireerd door het water

Niki Vos knipte op haar 15e in de kapsalon van haar moeder. Nu vliegt ze de wereld over als professioneel haar- en make-upartist voor verschillende bekende namen. Daarnaast heeft ze haar eigen beautysalon op Cruquius: The Set. “Iedereen bij The Set heeft zijn of haar eigen expertise. Dat maakt ons zo sterk.”

“Ik wilde altijd al haar- en make-upartist willen worden”, vertelt Niki Vos. “Op mijn 15e werkte ik in de kapsalon van mijn moeder en oefende ik op de kapsels van mijn vrienden. Na het volgen van meerdere haar- en make-upopleidingen ben ik gaan freelancen.”

 Image

 Image

Naast publicaties in bladen als Harper’s Bazaar en diverse fashionweeks, heeft de beautyexpert haar clientèle mogen uitbreiden met een aanzienlijk aantal bekende namen. David Guetta, Martin Garrix, Michaela Deprince, Charlotte Tilbury… Het is zomaar een greep uit de namen die Niki noemt. “Voor mijn werk vlieg ik naar de mooiste plekken ter wereld voor fotoshoots en bruiloften, zoals Kaapstad, Noorwegen en Jordanië. Vorig jaar werd ik zelfs ingevlogen naar het bekende festival Coachella in Los Angeles.”

Lopen op het water

Ook in Nederland zit de Amsterdamse ondernemer niet stil. Naast haar werk bij de avondshow van Eva Jinek opende ze ook haar eigen beautysalon op Cruquius: The Set. “Ik wilde graag een creatieve plek creëren waar ik én andere freelance artiesten hun werk kunnen uitoefenen.” Inmiddels heeft ze een fijn team om zich heen verzameld. Niki is zelf kleurenspecialist, en verder vind je bij The Set één kapster, één krullenspecialist, twee nagelstylisten en zelfs een cosmetisch arts. Niki: “Iedereen heeft zijn of haar eigen expertise. Dat maakt ons zo sterk.”

 Image  Image

De verbinding met het water staat, geïnspireerd door het gebied, bij The Set centraal. Niki: “Ik ben geobsedeerd door de zee, eilanden en water. Dit zie je ook terug in het interieur van The Set. Je ziet overal organische, vloeiende vormen terug die refereren aan het water. Het podium en de lampen zijn daar een goed voorbeeld van. Daarnaast geeft de glanzende de vloer met artistieke vegen het gevoel dat je op water loopt.”

Duurzame refillbar

Ook duurzaamheid is bij The Set een belangrijk thema. “We hebben een speciale refillbar, waar je hervulbare shampoo en conditioner van Authentic Beauty Concept kan kopen. De producten van Authentic Beauty Concept zijn geheel natuurlijk en zonder parabenen en paraffine. Zijn de producten op? Dan hoef je alleen je lege flacon mee te nemen en vullen wij de producten met veel plezier aan”, vertelt Niki.

 Image  Image

Daarnaast zijn in de gehele salon waterbesparende kranen geïnstalleerd met een speciaal zuiveringssysteem. “Dat is niet alleen duurzaam, maar ook veel beter voor je haren”, aldus Niki. Zelfs een bezoek aan het toilet is duurzaam, want er is bewust gekozen voor wc-papier van bamboe. Niki: “Ik vind het belangrijk dat je ook als klant voelt dat over elk detail is nagedacht.”

 Image

Koffie to go

De nieuwste aanwinst van The Set? Dat is de koffiebar Joki waar de heerlijke speciaalkoffie van Stooker wordt geschonken. De naam Joki (‘stoom’ in het Japans) is een knipoog naar de grootste stoommachine ter wereld “Gemaal de Cruquius” en de stoom die we uiteraard gebruiken voor het opschuimen van de melk. Barista Tristan staat van dinsdag tot en met zaterdag voor je klaar. Joki is op doordeweekse dagen geopend van 09:00 tot 15:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur.

 Image

Nieuwsgierig geworden? The Set is te vinden aan Cruquiusweg 89 F. Ga voor meer informatie of het maken van een afspraak naar theset.nl/salon.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven